На Великден ВМРО откри кампанията си за евровота

Джамбазки се цели в три места в ЕП, Слабаков бори неграмотността на Стария континент

Политика
14:59 - 28 Април 2019
3438
На Великден ВМРО откри кампанията си за евровота

ВМРО даде официален старт на кампанията си за изборите за Европейски парламент. Събитието се състоя в София. На него беше представена листата на партията от нейния водач Ангел Джамбазки, който постави задача на тези избори войводите да бъдат трета политическа сила и да спечелят три мандата в Европарламента.

Пред медиите Андрей Слабаков коментира, че се кандидатира за евродепутат, защото е убеден, че повече граждани трябва да има в ЕП, тъй като политиците прекалено много мислят за техните политически семейства. Там той щял да защитава българските интереси, като негов приоритет е борбата срещу неграмотността в Европа, защото, по думите му, тя е развъдник на престъпността.

Според Слабаков необразованите хора са лесно управляема маса от неграмотни и полуграмотни, която е удобна да бъде купена от някои политически партии, не само в България.

Ген. Димитър Шивиков пък заяви, че интересите на България са да се преборим да не бъдем третирани като държава втора категория. И допълни, че е против схващането за Европа на две скорости