Над 15 000 се включиха в подписката срещу задължителния машинен вот

Политика
13:11 - 05 Юни 2022
1814
Над 15 000 се включиха в подписката срещу задължителния машинен вот

Над 15 000 вече са се включили в електронната платформа на националната подписка срещу задължителния машинен вот. Онлайн може да се гласува от петък по обед. Данните са от снощи, събота. Тоест бройката е събрана в рамките само на ден и половина.

Отделно хиляди са се подписали във фейсбук профилите на членовете на Инициативния комитет. Техните данни тепърва ще бъдат обобщени и включени в общия списък.

От вчера доброволци в цялата страна събират подписи и физически - върху специално изработени бланки, където се попълват трите имена, годината на раждане и рожденото място на участника. Вчера подписите си положиха лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, кметът на Кюстендил Петър Паунов, математикът и социолог проф. Михаил Константинов.

Инициативният комитет ще даде брифинг в сряда в БТА, където ще представи временни данни от гласуването, което ще тече в рамките само на две седмици. След това пълният списък с участниците ще бъде връчен на председателя на Народното събрание и лидерите на парламентарните групи.

Може да гласувате в електронната подписка ТУК или във фейсбук-страницата на "Труд", както и във фейсбук страниците и профилите на членовете на Инициативния комитет - в секцията за коментари. Нужни са три имена, година на раждане и рождено място.

ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ: Проф. Антоанета Христова, Соня Колтуклиева, Веселина Томова, Лиляна Друмева, Петьо Блъсков, Петьо П. Блъсков, Георги Марков, Станислав Недков - Стъки, Недялко Недялков, Христо Стоянов, д-р Стоян Калоянов, Александър Урумов, Николай Бареков, Юлий Москов