Наемател наби хазяйката си, а после и сина й

Прекратен договор предизвикал агресията на Християн

Общество
16:39 - 05 Май 2020
2569
Наемател наби хазяйката си, а после и сина й

Днес под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е внесен обвинителен акт срещу Християн З. за това, че чрез нанасяне на удар с юмрук в областта на носа и след събаряне на земята, от което последвала контузия на дясна раменна става, причинил на Н.С.Х. средна телесна повреда.

Обвиняемият Християн З. живеел в апартамент под наем в София, ул.  "Акад. Стефан Младенов" заедно с Л.К. Наемодател на апартамента била Н.В.Х. Синът на Н.В.Х. - Н.С.Х., живеел в апартамент в същата сграда.
 
На 09.10.2018 г. Н.В.Х. се уговорила с обвиняемия Християн З. и Л.К. да се срещнат в апартамента, за да им връчи предизвестие за прекратяване на договора за наем на жилището. На 09.10.2018г., около 21.45 часа, Н.В.Х. пристигнала в жилищната сграда и извикала сина си Н.С.Х. да отиде с нея. В това време в жилището на посочения адрес се намирали Християн З и Л.К.
 
Хазяйката връчила предизвестието на Л.К., която го подписала. Християн З. прочел предизвестието и останал недоволен от датата за напускане на апартамента - 15.10.2018 г. Християн З. и Л.К. започнали да спорят с Н.В.Х. и Н.С.Х.
 
Обвиняемият взел предизвестието от ръцете на Н.В.Х., посегнал с една от ръцете си към нея и ударил едната ѝ ръка. Синът на Н.В.Х. застанал пред Християн З. и му казал: "Защо удряш жената!“
 
Наемателят замахнал с дясната си ръка си, свита в юмрук към Н.С.Х., при което нанесъл удар с юмрук в областта на носа на Н.С.Х, последвал втори юмрук в областта на брадичката на сина на хазяйката, както и друг удар с юмрук в областта на лявата му буза.
 
За да спре ударите, Н.С.Х. хванал с ръцете си тялото на Християн З., който започнал да се дърпа. При дърпането обвиняемият съборил Н.С.Х. на пода, като последният паднал върху дясното си рамо.
 
С тези действия Християн З. причинил на Н.С.Х. контузия на дясна раменна става , което довело до „трайно затрудняване движенията на десен горен крайник за срок по дълъг от 30 дни“. Шумът от случилото бил чут от свидетели, които отишли до апартамента и видели, че около носа на Н.Х. имало кръв и се обадили на тел. 112, за да съобщят за случая.

Предстои делото срещу обвиняемия Християн З. да продължи в съда.