НАГЛОСТ БЕЗ ГРАНИЦИ: Братът на ЛиЛана лапнал 434 бона за бийтбокс платформа (ВИДЕО)

Ексклузивно
12:49 - 27 Април 2020
11840
НАГЛОСТ БЕЗ ГРАНИЦИ: Братът на ЛиЛана лапнал 434 бона за бийтбокс платформа (ВИДЕО)

Арестът на певицата Лиляна Деянов, позната повече като ЛиЛана, и брат й Александър за злоупотреби с европейски фондове извади наяве грандиозни схеми за точене на пари, проучи Lupa.bg.

Фирма на бийтбоксъра Александър Деянов, популярен с псевдонима Скилър, който излиза от килията срещу гаранция от 100 000 лв., е прибрала точно 434 500 лева за създаването на асрудна платформа за… бийтбокс по програма „Иновации и конкурентоспособност”.

Запознати коментират, че отпускането на парите има връзка с факта, че сестра му ЛиЛана дълго време беше спрягана като интимно близка до най-богатия българин Васил Божков, изпаднал в немилост покрай драмите с хазарта и спестените милиони от данъци за неговата лотария.

ЛиЛана и брат й бяха задържани при спецакция на прокуратурата заедно с още трима души. Те са разследвани за злоупотреба с пари от европейски фондове именно по програма „Иновации и конкурентоспособност”.

ЛиЛана и Скилър бяха спипани за точене на милиони от еврофондове

Лиляна Деянова пък е свързвана с редица компании в технологичния сектор и платформи за услуги, които са обект на разследване.

Връзкарят Александър дръпнал огромната сума за проекта "Разработване на иновативна “Платформа за бийтбокс обучение и музикална бийтбокс транскрипция - BTL” с обща стойност 434 500.00 лв.

В спецификациите четем следните чиновнически абсурди, оправдаващи грандиозните харчове на пари за безполезни платформи:

„В проектното предложение се предвижда разрабоването на иновативен продукт “Платформа за бийтбокс обучение и музикална бийтбокс транскрипция - BTL”, като основният компонент представляващ иновацията е: Бийтбокс транскрипция BTL - което по своята същност е специализиран метод за интерпретиране на звуци в областта на бийтбокса.

Създаването на нов вид “език”, който включва съчетанието на познание за чисто биологичния произход на звуците, които човек може да пресъздаде и съответно да генерира, както и чисто психологическата нагласа и предпоставки на възприятие на мозъка са само част от проблемите на разработваната иновация.

Предвид сложността и разнообразието на звуците, които могат да бъдат възпроизведени създаването на нотация би изисквало синтаксис, който да разполага с подходяща методика за изразяване на всички звуци, връзки между тях.

BTL е проектиран, така че да обхване широка гама от звуци и комбинации, и въпреки тази широкаобхватност да може да представи на артистите лесен и разбираем начин за писане и четене на музика. Самият език се характеризира с етапност на усвояване - този архитектурен подход позволява на читатели, които имат минимални или нулеви познания да разчетат езика. С придобиване на повече знания и опит за езика всеки артист ще може да усвои и по-сложните съчетания вниквайки по задълбочено в представената информация.

Необходимите тествания и разработването на иновативната бийтбокс транскрипция BTL ще се осъществят на предвиденият за закупуване софтуер. Разработването на иновативният продукт, както и създаването и тестването на прототип ще се извършват от екипа по проекта.

Иновацията попада в тематичната области на ИСИС нови технологии в креативните и рекреативните индустрии, в приоритетните направления−културните и творческите индустрии, културно наследство, дизайн, вкл. моден дизайн, фестивали, музика, сценични и визуални изкуства, издателска дейност, радио.

Вижте за какво „изкуство” са похарчени 434 000 лева: