Наглост : Кръчмар строи тераса на скалите в Созопол

Общината веднага се активизира и спря изграждането на незаконния обект до крепостната кула

Актуални новини
20:38 - 28 Март 2019
3685
Наглост: Кръчмар строи тераса на скалите в Созопол

От няколко дни на скалите в старата част на Созопол се извършва нахално строителство в разрез със закона. Собствениците на популярното в курортния град бистро „Меркурий“ разширяват търговската площ с незаконна тераса точно под заведението, което се намира на метри от крепостната кула, писа местния сайт „Флагман” .

Бистрото е собственост съпрузите Костадин и Юлия Кючукови. С просто око се забелязат видими нарушения по новоизграждата се „тераса”, която е под крепостната стена. 

Конструкцията й е изградена преди години, а на дървения подиум се изкарват масите през летния сезон, за да може гостите да се насладят на морския изглед. Тази година обаче явно собствениците на бистрото са решили да вдигнат нивото на терасата, която да се изравни с алеята. За целта са поставени нови пилони върху вече изградената конструкция. 

„Преди 2 години собственика на „Меркурий” направи терасата, която е абсолютно незаконно, защото е изключително държавна собственост. Заляха бетон, защото на всички ни е ясно, че тази конструкция няма как да е спусната отгоре. В един момент решиха, че тази тераса не е толкова удобна и вдигнаха нивото. От началото на седмицата дни поставят железни колони“, възмущават се в Созопол.

От администрацията на кмета Панайот Рейзи са реагирали светкавично. На място в четвъртък следобед е изпратен екип от специалисти, които да установят дали има нарушения. Оказало се, че собствениците нямат разрешение да правят тераса. Издадена е заповед, с която е спрян строежът.