Най-честите измами при колите втора ръка

Техномания
16:33 - 21 Май 2021
2856
Най-честите измами при колите втора ръка

Пазарът е залят от автомобили втора ръка, с които доста често се въртят порочни схеми за сметка на купувача.

Един от основните проблеми на пазара е, че клиентите не могат лесно да установят повечето известни измами с употребяваните возила. Една част от колите втора ръка могат да изглеждат изкусителни на пръв поглед, но при по-задълбочен анализ това може да се окаже, че не е съвсем така. Нерядко това води до неочаквани и дори непосилни сметки за ремонти.

Методология на проучването

Използвани източници: Това проучване за най-честите измами с употребяваните автомобили е проведено от carVertical. Платформата на carVertical за проверка историята на автомобилите събира ценна информация относно определени превозни средства, включително доклади от национални и частни регистри, различни бази данни, застрахователни компании и бази данни за крадени коли в много различни държави, като всички тези източници са използвани в настоящото проучване.

Изследвани данни: Повече от 1 милион доклада за автомобилни истории са били анализирани

Държави: Това проучване е проведено, използвайки данни от Хърватия, Чехия, България, Унгария, Естония, Финландия, Франция, Белгия, Беларус, Германия, Италия, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Русия, Украйна, Сърбия, Словакия, Словения и Швеция.

На база проучването на carVertical, ето кои са най-честите измами, за които трябва да внимавате при покупката на кола втора употреба: