Най-обичаният кмет от ГЕРБ е израснал в дом за сираци

Калин Каменов работи от тийнейджър, врачани му гласуваха 70% подкрепа

Политика
16:40 - 28 Октомври 2019
8366
Най-обичаният кмет от ГЕРБ е израснал в дом за сираци

Най-обичаният кмет от ГЕРБ в страната - от Враца Калин Каменов, който получи завидните над 70% подкрепа на първия тур на местните избори, далеч не винаги се е радвал на безоблачен живот. Позабравен факт е, че Каменов не идва от тузарско семейство с тлъсти ДС връзки, а от... дом за сираци. Цели 6 години Каменов живее във врачанската институция, след като остава без родители, макар и живи.

Бившият заместник-министър на младежта и спорта и екс директор на Агенцията за закрила на детето влиза в институцията в най-крехката и опасна възраст, след като баща му напуска фамилията и се отдава на безкраен алкохолен делириум, а майка му заболява толкова тежко, че не може да продължи с грижите за него. Така Калин Каменов се озовава сред стотици други деца, голяма част от които изоставени.

Докато е в дома той признава, че е имал множество емоционални трудности, не е имало към кого да се обърне за майчина ласка или бащин съвет. Съумял обаче да не се поддаде на лошата среда и на полседствията от житейското си лутане, той успява бързо да вземе съдбата си "в ръце" и решава да заложи на образованието пред уличните разпри. "Мечтаех един ден аз самият да имам възможност да дарявам. Днес съм щастлив млад човек, защото съм сбъднал една от мечтите си. Прибирайки се, дори изморен или ядосан, съм доволен, защото приемам работата си като възможност да помагам", казва Каменов. 

Врачанският кмет не е на Вие с работата още от гимназиалния курс, когато се хваща за бачкатор по строежите, а рано сутрин разтоварва камиони със зарзават. След завършването си има избор - да остане във Враца и да не кандидатства за висше образование, или да се опита да влезе в специалност "Право". Каменов е дипломиран юрист от 2005 г., когато става и учредител на ГЕРБ.

Към днешна дата той не само е доказано най-успешният кмет, преизбран с рекордна подкрепа от раз, но и щастлив семеен човек с прекрасна дъщеричка.