Най-сетне: Задържаха четиримата, съблекли голо момчето в автобуса

Крими
19:55 - 24 Февруари 2020
7667
Най-сетне: Задържаха четиримата, съблекли голо момчето в автобуса

Най-накрая полицията задържа четиримата ултраси, съблекли голо 14-годишно момче в автобус по линия 404 в София. В петък момчето беше съблечено голо до кръста, защото е с блуза на ЦСКА, а пътници и шофьор наблюдаваха безучастно. Четирима души са били задържани и отведени в Първо районно управление днес следобед, обявиха от МВР.

14-годишното момче е било привикано в Първо районно управление днес. Били са му показани записите от камерите от автобус 404, където стана инцидентът. Последвало е и разпознаване на четиримата задържани. След него те ще останат в ареста за 24 часа, след което ще им бъдат повдигнати обвинения.

След унижението в автобуса 14-годишното момче дава точно описание на част от нападателите си. „Бяха трима на по около 20 години, сравнително висок ръст, гологлави и с качулки”, коментира пострадалото дете. Показали са му и снимка с нападателите. Сигурен е, че са те. Имало и четвърти, но не го видял добре. За жертвата причината за случилото се е ясна. „Бях с екип на „ЦСКА”, а те са били ултраси на „Левски”. И затова са ме нападнали”, добавя той.

Въпреки преживяното часове след нападението момчето излязло на тепиха на държавно първенство по самбо. Събрал се и се бори, като завоювал второ място. За учителите му реакцията да не отвръща в автобуса, е била най-правилната.

„Чест му прави на детето, че е запазило самообладание, това са качества, които се градят в един истински спортист”, казва пред Нова тв Борис Борисов, директор на спортно училище „Ген. Владимир Стойчев”.

„Ние на това учим нашите деца, въпреки че сме боен спорт, ние ги учим на възпитание и на въздържаност. Амбициран е още повече след тази случка да докаже, че ще стане голям шампион”, коментира Ганчо Дойков, старши треньор по джудо и самбо.