Най-скъпият ресторант в София затвори врати

Ремонтират тузарския „Ла Капанина” през август, когато клиентите им депутати ваканцуват

Новини
13:21 - 25 Август 2019
46103
Най-скъпият ресторант в София затвори врати

Най-скъпият ресторант в София – италианския La Capannina (Ла Капанина), се оказа затворен за клиенти през знойния август, видя репортер на Lupa.bg. Изисканото и дискретно заведение е разположено в идеалния център – точно срещу Народното събрание.

Оказа се, че собствениците на елитния ресторант са решили да направят освежителен ремонт в най-слабия месец от сезона, когато основните им клиенти – депутатите, са на море. Ресторантът ще отвори врати едва в средата на септември.

Елитният италиански ресторант срещу Народното събрание затвори през август, тъй като депутатите липсват

La Capannina изхранва повече от 10 години заможна клиентела, съставена предимно от знакови политици, влиятелни бизнесмени, посланици и дипломати. Често там могат да бъдат засечени (на отделни маси) Иван Костов, Йордан Цонев, Кирил Добрев, Цветан Цветанов и други обитатели на родния политически елит.

Цените в ресторанта не са по силите на простосмъртните. Салатите са между 25 и 45 лева, супите започват от 18 и достигат до 35 лева, а порция телешко е 65 лева. Основните рибни ястия и деликатесите са от 75 лева нагоре, а бутилка класно бяло вино или розе е между 100 и 250 лева. Червените вина достигат до 400 лева бутилката.