Най-точният хороскоп за 14 септември

Астро
06:40 - 14 Септември 2021
2970
Най-точният хороскоп за 14 септември

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната.

На 14 септември Луната през първата половина на деня все още е в знака Стрелец. Конфигурацията, която тя образува от късните часове на 13 септември, таоквадрат със Слънцето в Дева и Нептун в Риби, все още е активна в сутрешните часове на 14-ти. А в същото време към тази предизвикателна енергия се присъединява и Марс в Дева, към който Луната образува квадратура. Очертава се още един много динамичен ден, изпълнен с предизвикателства и напрежение в обществото и в света. Целите и амбициите са високи, но и волята за победа и надмощие – също. На дневен ред ще бъдат важни теми, свързани със законите, съдебната система, управлението и бъдещото развитие на страната, образованието, работата на полицията и други силови структури, вносът и износът, туризмът и т.н. Добре е да се задейства по-сериозно защитата на границите ни, за да не бъдем изненадани неприятно през следващите 2-3 дни. Нека подхождаме повече с разум, а не импулсивно.

Повишена е опасността в световен план от сериозни конфликти, военни атаки, прояви на насилие, инциденти, аварии и експлозии, природни катаклизми.

В здравословен аспект е уязвим черният дроб. Препоръчително е да се ограничи консумацията на мазнини, алкохол и тонизиращи напитки. От 13:57 до 14:34 часа Луната е „без курс“ и се подготвя за смяна на знака. В този интервал от време е неблагоприятно да се взимат важни решения за бъдещето, да се подписват договори, да се стартират нови начинания и проекти, да се предприемат рисковани действия.

Часовете до 14:34 са по-благоприятни за родените трета декада на знаците Овен, Лъв, Везни и Водолей. По-важните задачи свършете до 13:56 часа, а между 13:57 и 14:34 часа вършете само рутинни задачи и довършителна работа по вече започнати на по-ранен етап дейности. Часовете до 14:34 се очертават много по-динамични за родените през трета декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Водолей, а в по-малка степен и на Телец, Рак, Скорпион и Козирог от трета декада. Няма лошо човек да има силна воля и високи цели, но нека бъдат реализирани по един по-цивилизован и разумен начин, без демонстриране на сила и власт. Предпазвайте се от травми и инциденти, от неприятности със силите на реда, от конфликти с околните. Избягвайте пътуване с влак, шофирайте предпазливо. В 14:35 часа Луната преминава в земния знак Козирог, където ще бъде до 18:23 часа на 16 септември. Козирог е знак, управляван от планетата Сатурн – планета на отговорностите и ограниченията. През следващите три дни ще бъдем по-сериозни, отговорни към работата и семейството си. Ще изразяваме емоциите си по-трудно и ще бъдем доста по-сдържани.

Луната в Козирог през втората половина на деня образува хармоничен аспект с Венера в Скорпион.

И двете планети са в т.нар. „неблагоприятни“ за тях знаци, но поне не са в конфликтен аспект помежду си. Концентрацията е отлична. Имаме възможност да работим задълбочено и да организираме добре работата си. Часовете след 14:35 са по-ползотворни за родените под знаците и най-вече през първа декада на Телец, Дева, Скорпион и Риби. Благоприятно време за планиране и организиране на дългосрочни дейности, разрешаване на банкови или наследствени въпроси, за взаимодействие с институции, разговори с висшестоящи лица. Каквото и да възникне, добре е да поемете отговорност и да работите упорито за повишаване на авторитета си. Луната в Козирог в часовете след 14:35 е с по-дисхармонично влияние в емоционален план за родените под знаците и предимно през първа декада на Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за представителите на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей от първа декада. Трудностите не бива да ви плашат, а да ви стимулират. Избягвайте критика и по-остри реакции. Бъдете изпълнителни, предпазвайте се от конфликти и неприятности. Бъдете здрави!