Най-точният хороскоп за 5 септември

Астро
06:17 - 05 Септември 2022
5389
Най-точният хороскоп за 5 септември

От 04:51 до 05:02 часа българско време Луната в Стрелец е „без курс“. В 05:03 часа тя навлиза в земния кардинален знак Козирог, където ще бъде до 06:41 часа на 7 септември. Какво да кажа, понеделник е – време е за работа! Луната в Козирог се управлява от планетата на отговорностите и кариерата Сатурн. Затова трябва да се настроим за усилен труд през следващите два дни. Мисленето ни е много по-земно и практично, а емоционално сме по-сдържани. Имаме високи цели, стремим се към успех и повишаване на авторитета.

Приемаме отговорностите си и следваме стъпка по стъпка набелязаното по план. В такива дни чувството ни за отговорност е засилено, по-предпазливи сме в действията си, постоянни, с добра концентрация и организация. Както винаги и днес звездите създават напрежение в обществото и света – Луната в Козирог образува предизвикателна конфигурация – таоквадрат с Меркурий във Везни и с Юпитер в Овен.

Тя създава предпоставки за скандали в обществото (не без участието на медии - Меркурий), затруднения в общуването, транспортни инциденти и опасности в планините, инциденти в училища или с / между ученици, нарушения в транспорта и комуникационните връзки, протести и стачки. Денят е подходящ за организация и дългосрочни планове, за контрол, за решаване на важни държавни и международни въпроси. Няма да мине без нерви и конфликти заради тези предизвикателни аспекти.

Но е важно да се стремим към спазване на законите и йерархията, както към висок морал. Днес Венера от Лъв преминава в земния знак Дева, като Луната образува хармоничен аспект с нея.

Имаме шанс все пак с повече далновидност да постигнем някои добри резултати в материален план.

Първият работен ден на новата седмица се очертава по-напрегнат емоционално за родените през първа декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за представителите на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей от първа декада. Трудно ще върви днес комуникацията и по-често ще срещате неразбиране, противопоставяне и липсата на подкрепа от страна на околните. Възможни са спорове и конфликти с колеги или началници, получаване на фишове / актове по пътищата, транспортни инциденти, неприятности с (загуба на) документи, ключове, куриерски пратки, багаж или важна информация.

Днес вие, особено първите четири знака и всички други хора с рождени планети в първите 10 градуса на кардиналните знаци Овен, Рак, Везни или Козирог трябва да бъдат доста по-предпазливи и разумни. Със сигурност много от вас ще чувстват нервно напрежение и ще са склонни да реагират по-остро и критично. Но днес това няма да е печеливша стратегия за вас. По-позитивен и успешен е този ден за родените под знаците и най-вече през първа декада на Телец, Дева, Скорпион и Риби.

Ще подхождате по-отговорно към ангажиментите и към хората, по-практични сте и организирани. Имате шанс за добри материални придобивки, успешни изяви, хармонични взаимоотношения с партньори (бизнес или интимни) и емоционална подкрепа, реализиране на плановете.

Венера, планетата на партньорството, любовта, парите, изкуството и красотата ще бъде в знака Дева от 5 до 29 септември включително. В този период тя ще оказва положително влияние в любовта и партньорските отношения, във финансов аспект, в разрешаването на съдебни спорове при родените не само със Слънце, но и с рождена Венера в Телец, Рак, Скорпион и Козирог.

Ще се радвате на печалби и придобивки в семейството. Ще имате повече поводи за радост, ще получавате положителна оценка за работата си, а някои от вас и награди. Венера в Дева в същия период ще има по-неблагоприятно влияние в същите сфери при родените със Слънце и / или Венера в знаците Близнаци, Стрелец и Риби, както и при онези Деви, чиято рождена Венера в Дева е с предизвикателни аспекти от други планети в личния хороскоп. Фокусът и проявлението са в зависимост от естеството на планетите, които я аспектират и от дома, в който преминава.

Но затрудненията и проблемите, които могат да възникнат, винаги засягат темите за любовта и партньорствата, за финансовото състояние, а често и в здравословен аспект.

При Девите с рождена Венера също в този знак, при които те са хармонично аспектирани в рождения хороскоп, проявлението ще бъде доста по-положително – все пак това е т.нар. венерин възврат. Венера в Дева е скромна, практична, предана и грижовна. Но чувствата и емоциите й са по-сдържани. Често се чувства неуверена, по-критична е и връзките са трудни, поради силното желание за перфекционизъм.

В този знак Венера е в знак на „падение“ и който има такава Венера в хороскопи си знае как се проявява в личния им живот и връзките, особено ако тя е с дисхармонични аспекти. Преминавайки през знака Дева, между 16 и 19 септември Венера първо образува неблагоприятен аспект към Марс в Близнаци, а след това и с Нептун в Риби – т.е. Венера, Марс и Нептун образуват дисхармонична конфигурация таоквадрат. Успоредно с това управителят на знака Дева, Меркурий, е ретрограден и отново е в Дева от 23 септември. Това може да предизвика разочарования в любовта или семейните отношения, финансови загуби и затруднения в общуването, както и конфликти.

В световен аспект периодът между 16 и 29 септември също ще бъде доста труден във финансов план, в дипломатическите отношения, в бизнес преговорите. Може да очакваме повишено обществено недоволство, стачки и протести, фалити на фирми и всякакви други финансови трусове. Бъдете здрави!