Наказаха до живот футболен президент за побой над съдия

Футбол
10:34 - 15 Декември 2023
2525
Наказаха до живот футболен президент за побой над съдия

Дисциплинарната комисия на Турската футболна федерация отстрани бившия президент на Анкарагюджу - Фарук Коджа, от футболни дейности до живот за побоя над съдия след мач от националното първенство, съобщиха от централата.

Други членове на ръководството на клуба получиха предупреждения и глоби. Комисията също така реши, че Анкарагюджю трябва да плати глоба от 2 милиона турски лири (69 хиляди долара). Следващите пет домакински мача на отбора ще се играят без фенове и официални лица на клуба.

Президентът на Анкарагюджю - Фарук Коджа, изтича на терена и удари съдията Халил Умут Мелер след мача от турското футболно първенство с Ризеспор, завършил 1:1 на 11 декември в Анкара. Съдията, който падна на земята, беше ритнат в мелето, което се случи, когато фенове нахлуха на терена, след като Ризеспор отбеляза изравнителен гол в последната минута.

По-късно прокуратурата в Анкара издаде заповед за арест на президента на Анкарагюджю, а на 12 декември той подаде оставка от поста, а вчера Турската прокуратура образува наказателно дело срещу Фарук Коджа за побоя над съдията.

В същото време Турската футболна федерация прекрати мачовете от националното първенство, но на 13 декември обяви, че те ще бъдат подновени на 19 декември.