НАП се кани да затвори турския топ ресторант "Бразилия" в Пловдив

Уникалното старо заведение е любимо на местните с прочутия одрински дроб

Новини
18:20 - 22 Юни 2019
13273
НАП се кани да затвори турския топ ресторант "Бразилия" в Пловдив

Данъчните в Пловдив запретнаха ръкави и тръгнаха на проверки из търговските обекти на града. На мерника им попадна един от най-известните ресторанти в града - турският „Бразилия“, който бе вкаран в „черните списъци“ на НАП с предупреждение за запечатване. Кръчмата събира посетители с уникалния си деликатес – одрински дроб.  Още няколко търговски обекта попаднаха на прицела на проверяващите. Сред тях са бутик за облекла, салон за красота и павилион.

Известният ресторант „Бразилия“ в пловдивския квартал „Кършияка“ е много посещаван от местните, но влезе в графата за неизрядни данъкоплатци след проверката.

Данъчните влезли в заведението под прикритие и така успели да открият куп нарушения на правилата, след което съставили акт на управителя на кръчмата.

В графата на обекти, подлежащи на принудително запечатване в рамките на 30 дни, попадна и бутик за дрехи. Магазинът се намира в близост до Новотела.  Наказателно постановление още не е издадено. В списъците на НАП-Пловдив попадна и салон за красота. Соларното студио се намира на булевард „Христо Ботев”.

С акт се сдоби и павилион, намиращ се на автогара Родопи. Търговецът е бил проверен след покупка на предлаганите стоки и са били открити неточности.