Наполи съсече шампиона Милан

Аталанта изненада Рома насред "Олимпико"

Спорт
11:44 - 19 Септември 2022
1177
Наполи съсече шампиона Милан

Наполи победи Милан с 2:1 като гост в мач от седмия кръг на Серия А, като по този начин партенопеите оглавяват временното класиране със 17 точки, докато „росонерите“ са пети с три по-малко.

В 13-ата паса Оливие Жиру бе изведен отлично в наказателното поле, заобиколи вратаря, но неочаквано нацели напречната греда.

В 52-ата минута Хвича Кварацхелия се свлече в наказателното поле, първоначално дузпа нямаше, но след преразглеждане с ВАР гостите получиха 11-метров наказателен удар, който в 55-ата минута бе превърнат в гол от Матео Политано.

Четвърт час по-късно равенството бе възстановено от Оливие Жиру, който получи хубав пас от Тео Ернандес и търкулна топката зад Алекс Мерет.

В 78-ата монута Марио Руи завъртя топката в наказателното поле, намери непокрития Джовани Симеоне, чийто удар с глава попадна в мрежата на Милан.

Аталанта спечели с минималното 1:0 гостуването си на Рома от 7-ия кръг на Серия А. Джорджо Скалвини отбеляза единственото попадение в мача в 35-ата минута. В 57-ата минута старши треньорът на „вълците“ Жозе Моуриньо не сдържа нервите си и беше изгонен с червен картон. Португалецът влезе в спор със съдията, защото от Рома имаха претенциите за дузпа.

С победата бергамаските излязоха начело във временното класиране с актив от 17 точки, на 16 пред втория Удинезе и на 3 пред Наполи и Милан. Неаполитанците и „росонерите“ обаче са с мач по-малко.

Началото на срещата беше равностойно. Никой от двата тима не успя да установи траен контрол върху събитията.

В 35-ата минута гостите шокираха Рома, повеждайки с 1:0. Расмус Хойлунд намери Скалвани на границата на наказателното поле. Той овладя и с хубав удар прати топката в мрежата за 1:0.

Пет минути по-късно Николо Дзаниоло падна в наказателното поле. От Рома поискаха дузпа, но главният съдия не видя нищо нередно.

През второто полувреме спорните положения продължиха. На няколко пъти домакините претендираха за наказателен удар. В 57-ата минута Жозе Моуриньо не издържа и нахлу на терена. Той започна да атакува словесно съдията и затова беше изгонен с червен картон.

В следващите минути до края Рома опита да преодолее добре подредената защита на гостите. Римляните опитваха основно с далечни изстрели, но не сполучиха. Аталанта успя да убие темпото на игра и да запази крехкия си аванс, за да се поздрави с престижния успех.