Напрежение в Пловдив заради нова църква

В квартал Коматево протестират срещу „Жътварите“, набедиха ги за секта

Новини
12:40 - 15 Май 2021
6004
Напрежение в Пловдив заради нова църква

Жителите на пловдивския квартал Коматево излизат на протест в неделя сутрин, съобщи "Марица". Причината - нова църква, наречена "Жътвари". Тя се намира в Стопанския двор.

От винила, поставен пред сградата, става ясно, че службите са всяка неделя от 11 часа. Най-отгоре пише "Исус Христос е жив!", а отдолу "Аз съм възкресението и животът... ". 

Коматевци твърдят, че става въпрос за секта и предупреждават за проблем, който тепърва ще назрява. 

"Жътварите", както ги наричат в квартала, били привлекли децата на някои от жителите с безплатни игри, занимания, куклен театър, книжки, бонбони, балони, трамплин, рисуване с бои, тебешири  и т.н. Те са притеснени и какво се съдържа в предлаганата от тях храна.

От сдружението "Коматевци за Коматево" информираха, че ще съдействат на всеки, който иска да подаде жалба срещу дейността на "Жътвари". 

"Имайте предвид, че най-голяма тежест ще имат индивидуалните жалби на потърпевшите, а не нашите общи приказки", пишат в групата. 

По тази причина в неделя в 11 часа, точно когато има и служба в новата църква, жители на квартала ще бъдат там, за да изразят недоволството си.