Напускането на Марешки се оказа твърде преувеличено

"Воля" ще участва в обсъждания в НС, ако не са "дребнотемия"

Актуални новини
09:39 - 15 Март 2019
1604
Напускането на Марешки се оказа твърде преувеличено

Силно прокламираното напускане на парламента на групата на „Воля“ се оказа буря в чаша вода. Това сам обяви лидерът на формацията Веселин Марешки тази сутрин, като даде отбой на смелите си заявки от предните дни. Пред бТВ аптекарският бос обясни, че 12-те му депутати ще ходят на работа, ще се регистрират за кворума, но ще се включват в парламентарните обсъждания, ако не са „дребнотемия“. Освен това се оказа, че следващата седмица Веселин Марешки има и среща с ръководството на ГЕРБ.

По-рано изненадващата заявка на „Воля“ повдигна за пореден път въпроса как управляващото мнозинство на ГЕРБ и "Обединените патриоти" ще осигурява необходимия кворум за законодателния процес на Народното събрание. Коалицията има точно 122-ма депутати - с един повече от изискването за кворум в НС, за да се провеждат заседанията. Това означава, че един да е в командировка или в болнични - кворум няма. Социалистите отсъстват точно от месец от заседанията. А досега ГЕРБ разчиташе на "Воля", за да запълва празнините.

В своята телевизионна изява лидерът на „Воля“ не пропусна да атакува "Обединени патриоти". Той поиска и да разбере какви са приоритетите на патриотите до края на мандата, като се самоопредели за политика с „най-високия рейтинг в парламента".

Веселин Марешки отново посочи, че сделката за новите изтребители е „грешка“. Според него приоритет трябва да са доходите на хората. „Ние ще присъстваме само с важни теми за нашите избиратели. Само тогава ще влизаме“, каза той.