Наркоман пребивал майка си и баба си за пари

Общество
18:12 - 03 Януари 2023
2751
Наркоман пребивал майка си и баба си за пари

Районната прокуратура в Стара Загора е повдигнала обвинения срещу 35-годишният А.А., обвинен в причиняване на телесна повреда в условията на домашно насилие. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

Обвиняемият е зависим от употребата на наркотични вещества и при необходимост от набавяне на парични средства за закупуването им упражнявал психическо и физическо насилие над майка си и баба си. През месец април м.г. той отново упражнил физическо насилие над 77-годишната си баба, като ѝ искал и пари за наркотици. След деянието той се укрил и е издирван до 26 декември, когато посетил адреса на роднините си.

През 2018 г. мъжът е бил осъден на наказание 2 години лишаване от свобода за блудство. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои внасяне за разглеждане в Районен съд - Стара Загора на искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Това е пореден случай на домашно насилие в Стара Загора. В края на ноември м.г. в старозагорското село Братя Кунчеви 33-годишен мъж беше задържан за причиняване на телесна повреда, закана с убийство и склоняване към проституция спрямо 32-годишна жена, с която живеел на съпружески начала.

По време на съвместното съжителство между обвиняемия и пострадалата мъжът е упражнявал системно домашно насилие спрямо нея. Това се случвало след употреба на наркотични вещества от негова страна. Принуждавал пострадалата да проституира, взимал парите ѝ. Повод за това била нуждата от закупуване на наркотични вещества. Свидетели на насилието над майката били трите им малолетни деца.