Народна певица е загиналата в мелето в Марково

Диана Иванова си отиде на 67 години

Топ
19:30 - 30 Май 2023
7397
Народна певица е загиналата в мелето в Марково

Дългогодишният преподавател в Академията по музикално танцово и изобразително изкуство в Пловдив Диана Иванова е загиналата жена в адското меле в село Марково до Пловдив. Тя е народна певица и ръководи хора на селото.

"В понеделник се видяхме с нея и уточнихме участието на формацията в предстоящия събор на селото. Днес тя си отиде по нелеп начин. Не мога да повярвам", заяви кметицата на Марково Десислава Терзиева.

Иванова е на 67 г. "Пенсионира се преди години и вместо да се радва на живота, тя си отиде скоропостижно. Бог да я прости", коментира проф. Даниела Дженева, ръководител на ансамбъл "Тракия" и зам.-ректор на АМТИИ.

Загиналата жена има дъщеря и внуци. Хора от Марково разказаха, че преди 26 г. нейният съпруг Митко губи живота си в автомобил. Съпругата му трудно превъзмогнала загубата. Не е спирала да пее, да ходи по участия. "Върнаха тези дни се от с. Чавдар с първо място", припомни Терзиева.

Тя обясни, че от две години се бори мястото, където се случи трагедията, да стане кръгово кръстовище. "Това е най-опасното място в селото. Там се събират четири лъча - единият идва откъм светофарите, другият - от околовръстния път на Коматево, третият - от централната улица и четвъртият - от стопанския двор. Ежедневно влизат тирове", добави Терзиева.