Наско Сираков нокаутира конкуренцията: Левски подписва с ГАЗПРОМ!

"Сините" вече се провалиха веднъж в преговорите с руския гигант

Спорт
10:46 - 04 Юни 2020
3759
Наско Сираков нокаутира конкуренцията: Левски подписва с ГАЗПРОМ!

Новият главен акционер в Левски Наско Сираков и обкръжението му подготвят изключително голям финансов удар, с клубът веднъж - завинаги ще изплува от финансовото блато. Става въпрос за спонсорски договор с митичната компания "Газпром", за който ръководителите в синьо мечтаят вече десетилетие.

Легендата на „сините“ вече е влязъл в контакт с три световноизвестни компании с идеята едната да стане главен спонсор, а другата – рекламодател. Освен с руския гигант се водят преговори и с друга могъща фирма, която е азиатска и бизнесът й е свързан с производство на битова техника. Третата компания е букмейкърската къща "Уинбет".

Ако Сираков успее с „Газпром“, това безспорно ще бъде ударът на века в българския футбол. През 2012-а година самият шеф на компанията Алексей Милер преговаряше с тогавашния собственик на тима от Подуяне Тодор Батков петролният гигант да поеме издръжката на Левски. Спирането на проекта "Южен поток" обаче развали калимерата.

Самият премиер Бойко Борисов заяви през 2014-а година, че лично бил уредил "Газпром" да изсипе милиони в Левски,  но кабинетът на Пламен Орешарски провалил всичко.