Наско Сираков: Приех спасяването на Левски като мисията на живота ми

Заяви, че се чувства щастлив от постигнатото

Спорт
20:20 - 28 Май 2022
2237
Наско Сираков: Приех спасяването на Левски като мисията на живота ми

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков даде интервю специално за предаването "Говори сега" по БНТ, в което говори за трудностите, радостите и разочарованията, свързани със "Синия клуб" през последните две години.

Няколко дни след края на сезона Сираков заяви, че се чувства щастлив от постигнатото до момента, но разкри, че тепърва предстои още много работа.

"Емоциите отшумяха вече. Сега е време за сериозна работа не че тя някога е спирала при нас. Футболистите получиха 10 дни почивка, докато при нас трябва да се свършат доста неща, защото новият сезон започва само след 40 дни. Трябва да намерим нови попълнения. Щастлив съм, защото 13 години чакане и мъка за нашите привърженици бяха много. Радвам се най-вече за треньорския екип начело с Мъри, за футболистите, които дадоха всичко от себе си в последните три месеца. Те напълно заслужиха тази купа, след като в полуфиналите надиграха в два мача хегемона в българския футбол Лудогорец, а на финала още по-категорично надиграха с игра ЦСКА", заяви легендата на Левски.

Голмайстор №1 в историята на клуба говори и за тандема, който оформи със старши треньора на Левски Станимир Стоилов.

"Не знам дали този тандем е златен, но е успешен. Когато работиш с цялата си душа и сърце за любимия клуб, както ние двамата и знаеш какво трябва да направиш, нещата се получават. Левскарите също го виждат и затова отборът в момента има такава безрезервна подкрепа на всеки мач, който играе и тук, и в провинцията", сподели собственикът на "сините".

Сираков разкри още, че е приел спасяването на Левски като мисията на живота си и в нито един момент не е съжалил за решението си да се завърне в клуба.

"Решението беше спонтанно и в нито един момент не съм съжалявал, защото знаех каква е ситуацията в клуба. Приех всичко като мисията на живота ми. Аз съм дал много на Левски и като футболист, и като ръководител, но пък Левски ми е дал всичко на мен. Трябваше да положа свръхусилия, за да спася любимия си клуб и се надявам, че вече сме на прав път. Все още не сме стигнали спасителния бряг, но вече го виждаме, защото до преди една година нямаше светлина в тунела. Най-доброто решение беше да убедя Мъри да се върне на треньорския пост. От първия момент, в който се върнах знаех, че рано или късно трябва да върна Стоилов на треньорската скамейка. Той се убеди, че сега е правилният момент и двамата да дадем всичко от себе си, за да измъкнем Левски от бездната", заяви Наско Сираков.

Собственикът на "сините" се върна и към трудните времена за клуба, но сподели, че всичко преживяно си е струвало на сто процента.

"Всичко си струваше на сто процента. Аз не съм от хората, които се обръщат назад. За мен е важно днес и утре, но абсолютно всичко си заслужаваше. В момента имаме един млад и перспективен отбор, който привържениците искат да виждат. Имаме фантастичен треньорски екип. Много неща в клуба стъпиха на много по-здрава основа в последните 7-8 месеца. Предстои ни една много вълнуваща година и съм сигурен, че тя ще бъде по-успешна и от тази", каза Сираков.

Накрая "синята" легенда разкри и към кого иска да отправи своите благодарности.

"На първо място искам да благодаря на семейството ми за всичко. На второ място - на Мъри и футболистите заради начина, по който работиха и това, което постигнаха. Мисля обаче, че ние сме само в началото на пътя и ще постигнем още повече. И на трето място - поклон пред цялата "синя" общност, която направи чудеса", заяви Наско Сираков.