Настимир пак е оптимист, че нови избори няма да има

Острието на ПП-ДБ разсъждава за ротацията, Шенген и други важни политически теми

Топ
09:30 - 11 Февруари 2024
2315
Настимир пак е оптимист, че нови избори няма да има

Аз не вярвам, че ще има нови избори. Важно е да се продължат политиките, които не са завършени- еврозоната, сухопътен Шенген. Не мога да разбера защо ГЕРБ са забили пети в пръстта. Това заяви Настимир Ананиев, депутат от "Продължаваме промяната - Демократична България" в ефира на БНТ. 

Когато има две основни сили, които подкрпеят едно правителсвто е нормално да има достъп до външна политика. Другият, който има достъп до външната политика е президентът. Както досега имаше баланс между премиер от ПП-ДБ и вицепремиер от ГЕРБ. Сега да се запази. Ще подкрепим Мария Габриел като премиер и състава на Министерски съвет с две-три промени, посочи Ананиев. 

По думите му е много вероятно министърът на електронното управление да бъде сменен. Обсъжда се дали ще бъде сменен министъра на вътрешните работи. Ние свалихме нашето доверие към него. Но ГЕРБ го защитиха. Ако остане, ние ще го броим като министър на ГЕРБ. Аз следя темата с пътната безопасност. Той тръгна силно по тези тема. За съжаление през последните два месеца виждам забавяне, обясни още депутатът от ПП.

Ананиев уточни, че не е обсъждан варинат за отлагане на ротацията. "Ако това предложение идва от ГЕРБ малко ме притеснява. Значи ли, че от ГЕРБ не искат Мария Габриел за премиер", попита той.