Неймар май отпада и за 1/8-финалите

Нападателят получи трамва още в срещата срещу Сърбия

Спорт
14:35 - 01 Декември 2022
1475
Неймар май отпада и за 1/8-финалите

Голямата звезда на Бразилия Неймар най-вероятно няма да бъде възстановен навреме от контузията си в глезена, за да може да участва в двубоя на своя отбор от 1/8-финалите на Мондиал.

Нападателят получи трамва още в срещата срещу Сърбия, заради което пропусна двубоя с Швейцария. Неймар няма да играе и срещу Камерун утре. Този двубой не е от особено значение за бразилците, тъй като те вече знаят, че са си осигурили място в елиминациите, а и почти сигурно ще финишират като победител в групата.

Според TNT Sports Данило, който получи подобна на Неймар контузия в двубоя със Сърбия, има шансове да се завърне за 1/8-финалите, докато Неймар и Алекс Сандро все още не са възстановени и продължават да се лекуват.

Двубоят на Бразилия от 1/8-финалите трябва да е в понеделник, 5 декември.

Според Globo Неймар напредва в процеса по възстановяване, но медията също изразява съмнение, че може да бъде на линия за понеделник. За да стане това, нападателят трябва да започне да тренира с топка най-късно в петък, което едва ли ще се случи. При това положение участието му на 1/8-финалите би било риск, който едва ли ще бъде поет. „Глобо“ обаче предвижда, че Данило и Алекс Сандро ще бъдат готови.