Немският гигант за съхранение на стволови клетки стъпи у нас

Vita34 осигуряват пълна подкрепа на семействата при необходимост от лечение

Здраве
14:36 - 25 Март 2020
1469
Немският гигант за съхранение на стволови клетки стъпи у нас

Германската Тъканна Банка за криосъхранение на стволови клетки Vita34 вече и в България. И българските семейства могат да разчитат на германското качество и сигурност.

Основани са още през 1997 г. и с най-многогодишния си успешен опит в Европа за безспорен гарант и правилният избор на семействата, които искат да съхранят стволови клетки. Те са абсолютен пазарен лидер в немскоговорящите страни, повече от 20 години. С внушаващия брой - над 230 000 успешно съхранени проби, те гарантират на семействата по цял свят спокойствие и стабилност.

Терапиите със стволови клетки са водеща тема на научните изследвания и клиничните проучвания в цял свят от години и тепърва ще се развиват. Точно за това е неoбходимо детайлно проучване на опита на лабораторията, международните акредитации и лицензи, каква сигурност предоставят на семействата.

В лабораторията кръвта от пъпната връв се обработва и съхранява в съответствие с международните стандарти и става първокласен източник на материали за възможно приложение. Кръвта се замразява в един основен сак, пет отделни проби. Ако количеството на кръвта е много голямо, няколко кръвни сака ще бъдат замразени без допълнително заплащане.

Преди да се приложат стволовите клетки от кръв от пъпна връв в семейството, Vita34 поема разходите за необходимите тестове (HLA типизиране). Те осигуряват пълна подкрепа на семействата при необходимост от лечение. Мобилният им екип ще транспортира крио-съхранените стволови клетки в специален контейнер до лекаря (в рамките на Европа) и се грижат за професионалната подготовка на стволовите клетки за приложението.