Ненаучен урок: "Промяната" пак реже Христо Иванов за коалиция?

Да не садим корен на ряпата, извъртя темата за предизборно обединение Асен Василев

Новини
16:00 - 07 Октомври 2022
4609
Ненаучен урок: "Промяната" пак реже Христо Иванов за коалиция?

Въпреки че резултатите от изборите дадоха знак, че по-добрият ход вдясно бе предизборна коалиция между „Промяната” и ДБ, най-вероятно това няма да се случи и преди евентуалния следващ предсрочен вот.

Това стана ясно от обяснението на Асен Василев на днешния брифинг. 

На въпрос дали двете партии най-после ще се обединят и така да успеят да се издигнат като първа политическа сила, той предпазливо обясни пред медиите: „Нека да не садим корен на ряпата, нека да видим нещата когато се случат и след това да говорим.”

Настоятелни за предизборна коалиция преди 2 октомври бяха хората на Христо Иванов, но пък „Промяната” тогава обясниха, че заради техни вътрешни проучвания по-добър резултат щял да бъде постигнат ако двете формации се явят поотделно.

Тогава Асен Василев уточни, че с ДБ имали различия - ПП не е дясна, а центристка партия, уточни той. 

След като ГЕРБ измести ПП на второ място, десните веднага натъртиха, че ако предизборният съюз беше факт, нещата щяха да изглеждат другояче и тогава „Промяната” щяха да са първи, с отчетлива преднина пред Борисов.

Преди два дни лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов обясни, че няма да е честно сега да създадат обща парламентарна група в 48-о Народно събрание, след като двете формации са се явявали поотделно на изборите, а и не е сигурен дали ще е съобразено с Конституцията.

"Сигурен съм, че щяхме да сме първа политическа сила, ако се бяхме обединили ДБ и "Продължаваме промяната" преди изборите, отсече тъмносиният генерал.