Неуважително! Босът на ФИФА си прави селфи пред отворения ковчег на Пеле!

Джани Инфантино беше яростно критикуван за инфантилната си постъпка

Спорт
17:22 - 03 Януари 2023
4195
Неуважително! Босът на ФИФА си прави селфи пред отворения ковчег на Пеле!

Президентът на ФИФА - Джани Инфантино, скандализира света и феновете на футбола. Роденият в Швейцария, но също така и с италиански паспорт ръководител, демонстрира неуважение към смъртта на Краля на футбола Пеле. Босът си позволи да си направи селфи пред отворения ковчег на бразилската футболна легенда, а снимката, обиколи светкавично социалните мрежи.

Инфантино пристигна по-рано днес в Сантос, където беше поклонението, преди вратите да бъдат отворени за феновете, за да се сбогува с Краля. Силният човек в световния футбол беше придружен от Алехандро Домингес от КОНМЕБОЛ и Еналдо Родригес - президент на Бразилската футболна конфедерация.

Джани Инфантино се щракна с близки и приятели на Пеле, както и служители на Сантос, дошли да отдадат последна почит на Краля на футбола.

Според мнозина постъпката на шефа на ФИФА е лицемерна, тъй като идва часове, след като швейцарецът предложи на всички членове на организацията, да кръстят един стадион на името на легендата Пеле. Това негово решение бе прието с ентусиазъм сред феновете, но направеното селфи пред ковчега на бразилската легенда, предизвика много негативни реакции.