Незаконно оръжие и боеприпаси са иззети от домове в Хасковско

Общество
11:14 - 18 Май 2023
918
Незаконно оръжие и боеприпаси са иззети от домове в Хасковско

Незаконно оръжие и боеприпаси са иззети от домове в димитровградското село Върбица, в общинския център и в Харманли, съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР в Хасково. Вчера криминалисти са проверили дом във Върбица, обитаван от 68-годишен мъж.

В една от стаите е намерен пистолет калибър 6,35 мм. с поставен пълнител с шест патрона, за които мъжът не представил разрешително.

От адрес на улица "Панорамен път" в Димитровград служителите на реда са иззели с протокол за съхранение пистолет "Берета", собственост на 52-годишен, чийто срок на валидност на разрешителното бил изтекъл.

В къща на улица "Поп Стоян Чолаков" в Харманли също са открити пресовка тротил, 16 гилзи, 4 ловни и 18 бойни патрони, огнеопорен шнур, барут, капсул детонатори и капсул възпламенители. В хода на процесуалните действия, 44-годишният обитател на дома споделил, че стаята била обитавана от починал негов роднина, който бил ловджия.

Предишният случай на притежание на незаконно оръжие в региона бе в Хасково на 23 януари т. г. В лек автомобил, шофиран от 28-годишен жител на крумовградското село Голяма чинка униформените намериха 9-милиметров газов пистолет без документи.