НФСБ се цепи, лидер хвърли оставка

Личности
13:40 - 12 Април 2021
8965
НФСБ се цепи, лидер хвърли оставка

Партията на Валери Симеонов НФСБ започна следизборно люспене - регионалният лидер в Благоевград Росен Георгиев, който бе и кандидат за депутат, депозира оставката си след срамната загуба на изборите и печалния резултат, реализиран от партията му. Във фейсбук той се обърна към избирателите и съгражданите ,сбогувайки се с поста си.

Ето какво написа Георгиев:

Уважаеми съграждани и приятели, както неведнъж отбелязах в отминалата предизборна кампания, аз съм човек, който държи на думата си и умее да носи отговорност. Поемам политическата отговорност за слабия резултат на ПП НФСБ в Благоевградска област.

Подавам оставка като координатор на партията в Пиринско. Призовавам своята отговорност да понесат всички в листата, който не успяха да покажат на избирателите екипна работа и да излъчат печеливши послания. Аз проведох сам кампанията си, без подкрепа и невъзможност за работа като отбор с останалите участници!

Въпреки това кампанията ми беше позитивна и предложих решения на много проблеми в благоевградско, проведох десетки срещи, не се притесних от нито един въпрос. Бях открит и честен, но не успях да стопя негатива и протестния вот, който се насочи към участниците в коалицията – респективно към мен.

Сериозният ми политически опит не е натрупан само от успехи, знам, че най-важните уроци се учат от загубите. Това е и причината да продължавам да вярвам в мъдростта на гражданското общество, което за пореден път доказа, че силата не е в политиците, тя е в суверена! Оттук насетне ще използвам опита си и подкрепата на моите съмишленици, с които ще изградим Национално движение за развитие на регионите.

Не само Георгиев трябва да се срамува от резултата, отговорност за провала трябва да носят и други политици и кандидати за депутати. Страшно е, когато се надскочат границите на компетентност и нямаш реална оценка нито за себе си, нито за случващото се около теб. Именно за това и в ПП ГЕРБ имаше кандидати, които се изложиха сериозно, избирателите им показаха мястото, което заслужават, а не мястото, на което те сами се слагаха с месеци.