Нибиру може и да съществува

Паднал в Тихия океан космически обект доказва Деветата планета?

Мистика
10:55 - 13 Февруари 2023
5717
Нибиру може и да съществува

Учените подозират, че в най-отдалечените места на Слънчевата система се крие гигантска планета. Нарича се Деветата планета. Други са още по-конкретни с наименованието Нибиру. Тази колосална планета упражнява своята гравитационна сила върху транснептунови обекти и дори върху междузвездни обекти, които преминават през Слънчевата система, сочи ново проучване.

Предполага се, че има неоткрита планета отвъд орбитата на Плутон. Този хипотетичен свят е около пет пъти по-голям от Земята и се върти около Слънцето в много издължена елиптична орбита. Всъщност, повече от десетилетие различни изследователи се опитват да докажат съществуването на Нибиру, но всеки опит остава забравен и официално игнориран.

Затова - пак официално - планетата съществува само на теория, тъй като няма съгласие за открити убедителни доказателства за нейното съществуване. Въпреки това учените казват, че

междузвездният обект CNEOS 14, който пада на Земята през 2014 г., може да предостави категорични доказателства за съществуването на Нибиру.

През 2014 г. обектът пада в Тихия океан и е идентифициран по данни на НАСА от астрофизика от Харвард Аби Льоб и неговия ученик Амир Сирадж. Професор Льоб обяснява, че този обект е от голямо значение и затова организира експедиция, надявайки се да намери фрагменти от небесно тяло на дъното на океана.

Междузвездният обект, за който се смята, че е с диаметър не повече от един метър, се е движел през Слънчевата система със скорост от 60 километра в секунда.

Прекалено високата скорост на обекта кара експертите да подозират, че той е стигнал до Земята от далечна звездна система. За да разберат това, учените трябва да отчетат момента, в който обектът се е ускорил с помощта на гравитацията на една от планетите от Слънчевата система. Един от вариантите е да се възстанови траекторията му и да се докаже, че обектът не е минал близо до нито една известна планета в Слънчевата система.

Изследователите Хектор Сокас-Наваро и Игнасио Трухильо Кабрера от Института по астрофизика на Канарските острови задават следния въпрос: Ами ако любопитният обект действително е взаимодействал с планета в Слънчевата система. С планета, която все още не е открита от учените на Земята и дали това не е Деветата планета, за която признатият за неучен Закария Сичин пише поредица книги.

За да разкрият тази мистерия, Хектор Сокас-Наваро и Игнасио Трухильо правят няколко симулации, възстановяващи пътя на обект CNEOS 14 през Слънчевата система.

Изненадани са да открият, че или има нещо напълно странно в междузвездните обекти, за което не се знае, или има 99,9% вероятност масивна планета да съществува в най-отдалечените региони на Слънчевата система. Въз основа на своите изчисления изследователите смятат, че обектът CNEOS14 е бил насочен към Земята от гигантски неизвестен обект във външната част на Слънчевата система, вероятно хипотетичната планета Девет - Нибиру, преди около 30 до 60 години.

Хектор Сокас-Наваро и Игнасио Трухильо казват, че ако техните изчисления са правилни, е възможно да се открие къде се крие Планета Девет, като се проследи траекторията на CNEOS14. Въз основа на техните изчисления мистериозната планета трябва да е много близо до зоната в небето, където се срещат съзвездията Овен, Телец и Кит. За момента обаче учените са предпазливи в заключенията си и уточняват, че това все още е само хипотеза, поредната хипотеза.