Ники Еконта: Драги превозвачи, използват ви да падне кабинетът

Актуални новини
18:43 - 15 Май 2022
2558
Ники Еконта: Драги превозвачи, използват ви да падне кабинетът

Драги колеги, вие сте използвани! Използвани сте да вдигнете температурата на напрежението и правителството да падне. Така се обърна министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев – Ники Еконта към шофьорите пред Би Ти Ви.

Ние сме първото правителство, което заяви, че повече няма да сме васали, няма да сме зависими и поемаме нашия път на независимост. От този момент цялата пета колона, всички спящи агенти бяха активирани, започнаха масови  протести. Превозвачите бяха използвани и те търсиха повод.

В продължение ние водихме много разговори с тях, какво точно трябва и как да се коригира, за да имаме добра транспортна система. 30 дни след 24 февруари те започнаха да се изнервят и изведнъж почнаха да ескалират техните искания, каза Събев.

Според него "петата колона", това са хората, които нямат интерес България да е независима от Русия.

"Драги шофьори, правителството на България ще продължи политиката на независимост да излезе от ролята на провинция на Русия. Вашите деца ще се срамуват от вашите действия сега. Пътувате и на Запад и на Изток, оценете къде искате да живеят децата ви - в Европа или Русия", обърна се отново той към шофьорите.

Руският капитализъм докара България - скапана инфраструктура, скапани училища, скапани болници и обществени отношения.