Никой близък на жената на Милошевич не я погреба

Децата Мария и Марко Милошевич дали обет да не стъпят до края на дните си в Пожаревац

Новини
18:47 - 20 Април 2019
4250
Никой близък на жената на Милошевич не я погреба

Вдовицата на Милошевич Мира Маркович бе погребана до съпруга си. Урната с праха на вдовицата на Слободан Милошевич Мира Маркович, която почина в неделя в Москва, бе положена днес в двора на семейната къща в град Пожаревац, където е погребан Слободан Милошевич, съобщи белградският в. "Блиц" на сайта си.

Никой от близките на покойницата, включително двете й деца Мария и Марко Милошевич, не присъства на погребението. Урната с праха бе положена под липата в задния двор на семейния дом, където почива и покойният президент на Сърбия и на Югославия.

Преди този акт бе прочетено писмо от дъщерята Мария, в което тя изказва съжаление, че майка й е настояла да бъде погребана в Пожаревац, "където аз и Марко никога няма да дойдем".

Преди това в Дома на културата в Пожаревац се състоя възпоменателна церемония за Мира Маркович, организирана от сдружение "Слобода", предаде Танюг. На церемонията присъстваха министърът на околната среда Горан Триван, бившият премиер Никола Шаинович, бившият черногорски президент Момир Булатович, бившият външен министър Живадин Йованович. За полагането на урната пристигнаха лидерът на сръбските Радикали Воислав Шешел, който е и организатор на погребението, бившият телохранител на Милошевич Горан Паич.