Никола Минчев готов да приема съвети от Ива Митева

Не се чувствам по-голям от другите, екип от 240 души не съм водил, но всичко си има първи път, заяви шефът на НС

Новини
14:15 - 03 Декември 2021
1468
Никола Минчев готов да приема съвети от Ива Митева

Не се чувствам с нещо по-голям от другите, всеки от нас има еднакви права и еднакви задължения и всеки има своята компетентност. Влизам с уважение в институцията и знам, че това е огромна отговорност. Това заяви пред журналисти новоизбраният председател на Народното събрание Никола Минчев от „Продължаваме промяната“, цитиран от БТВ.

Парламентарният шеф увери, че няма да има ротационен принцип в управлението на законодателния орган, както се спекулираше до днес.

„Влизам с уважение към институцията, знаейки, че това е огромна отговорност. Ще положа необходимите усилия, за да отговоря на изискванията, които самата институция поставя. Ще разчитам най-малкото на зам.-председателите, бих казал, че екипът е доста сериозен. Бих се съветвал с Ива Митева, тя е и зам.-председател“, каза още Минчев в отговор на журналистически въпрос.

Младият парламентарен шеф призна, че тепърва ще се запознава с функциите, свързани с председателското място, като му предстои среща със секретаря на Народното събрание, за да реши дали ще продължи да работи с него, а вече се работи и по новия правилник.

„Ръководил съм екип от хора, доколкото се е налагало в адвокатската ми практика. Екип от 240 човека не съм водил до момента, но за всяко нещо си има първи път“, заяви Никола Минчев.

Той подчерта, че е напуснал работата си в кантората, преди да се включи в ПП и не е в конфликт на интереси. Предложението е дошло от Кирил Петков.

Никола Минчев влезе в парламента като депутат от Перник, където водеше листата на "Продължаваме промяната". Преди да влезе в екипа на партията, е бил корпоративен адвокат в кантората "Джингов, Гугински, Кючуков и Величков". Кантората беше наета за консултация след промените в ръководството на Българската банка за развитие.

"Най-голямата му страст е процесуалното представителство, като е защитавал правата на клиенти пред Арбитражния съд на Международната търговска камара", пише във визитката му в сайта на партията - победител от изборите.

Участвал е в конференции и е водил лекция пред Energy Law Group (европейска мрежа от адвокати в областта на енергийното право). Опитът му включва и банкова регулация и капиталови пазари, както и обществени поръчки.

Минчев е завършил Немската гимназия в София, след което придобива магистърска степен по право от Софийския университет "Св. Климент Охридски". Вярва, че с добри закони може да бъде постигнат добър ред, така че да не се налага младите хора да избират между щастието в България и добрата реализация в чужбина.

Снимка: Агнес Методиева