Никола Минчев: Нотариуса го разследват собствените му авери

Често се сблъсквахме и с нежелание на институциите и лицата, които ги представляват, да съдействат, заяви шефът на парламентарната комисия

Политика
09:16 - 08 Май 2024
2293
Никола Минчев: Нотариуса го разследват собствените му авери

За съжаление такъв е казуса, че тези, които трябва да разследват казуса с Нотариуса, по всичко личи, че са тежко замесени. Това заяви пред БНТ депутатът от ПП-ДБ Никола Минчев, който е и водач на листата на партията за евроизборите.

"Такова е политическото време и такава е динамиката, че много други политически теми излязоха на повърхността и потиснаха темата за Мартин Божанов - Нотариуса и за Петьо Еврото. По-надолу в информационния поток т.е. по-надолу в общественото внимание, с което спада и обществения натиск върху самите разследващи да се саморазследват. В крайна сметка, че никой от ПП и ДБ не е част от създаването на тези практики в съдебната ни система", коментира Минчев работата на временната парламентарна комисия за Мартин Божанов-Нотариуса.

"Често се сблъсквахме и с нежелание на институциите и лицата, които ги представляват, да съдействат. Изслушването на Иван Гешев не хвърли особена светлина по казуса", заяви той.

Аз не съм участвал в отписването на Кирил Петков от управителните органи на сдружението. Не съм участвал и не знам кой е работил по документите. По принцип прави впечатление, че при работа с документи, когато се вземе предходен файл, за да се работи върху него, се събират и данните на предходните автори и редактори на документа. Така, че правило ми е впечатление, че при такъв начин на работа с документи се получава този резултат", така той коментира думите на председателя на сдружението "Да опазим Корал" Атанас Русев, че освен Лена Бориславова и Кирил Петков във фалшифицирането на документи е замесен и Минчев.

Припомняме, че Русев обвини Петков и Бориславова във фалшифициране на подписи и документи, за да може съпредседателят на ПП да излезе от сдружението навреме и да може да стане служебен министър на икономиката през 2021 г.

"Откакто стана ясно, че ротация няма да има и отиваме на предсрочни избори, наистина работата в парламента се измени. От насочена по-скоро към законодателна дейност, премина в предизборен характер", посочи още депутатът от ПП-ДБ.