Николай Бареков пред Lupa.bg: Октоподът „Капитал” е инкубатор за фалшиви новини

У нас
19:42 - 13 Май 2019
4477
Николай Бареков пред Lupa.bg: Октоподът „Капитал” е инкубатор за фалшиви новини

„Властта в България е в мъртва хватка от октопода „Капитал”. Медиите на Иво Прокопиев са инкубатор на фалшиви новини, затова и загубиха своите читатели. Последно лъжите им лъснаха, след като публикуваха фейкнюз, че не съм си платил данъците”. Това обяви пред Lupa.bg лидерът на ПП „Движение Презареди България” Николай Бареков.

„Преди дни зетят на Румяна Бъчварова, която отива посланик в Израел, но доскоро беше шеф на кабинета на Бойко Борисов – Росен Босев, написа няколко откровени лъжи – първата е, че Бареков не е платил данъци за 2014-а година в размер на 35 000 лева. Втората гласеше, че Бареков е загубил делото, което води срещу НАП. Истината е съвсем друга – аз съм платил налозите си, включително надписаните от приходната агенция, преди да почна да съдя данъчните. При това съм платил по банков път, т.е., остават документални следи за плащането. И делото не е загубено, сега следва искане за отмяна по АПК, а после и процес в Страсбург”, отсече Бареков.

Като трета лъжа журналистът посочи твърдението на Росен Босев, че прокуратурата била опънала „чадър” над Николай Бареков. „А защо тогава прокуратурата нареди НАП да ме провери до девето коляно, а не нареди НАП да се задейства по обвиненията и проверките срещу Елена Йончева и други подобни”, чуди се лидерът на „Движение Презареди България”.

По думите му важна е не сумата, която е броил на държавата, а това, че за разлика от други политици няма незаконни доходи. „Аз съм един от големите данъкоплатци в България през последните години, колко партийни лидери могат да се похвалят с това”, попита риторично евродепутатът.

„Смятам, че е крайно време Лозан Панов да си даде оставката като шеф на ВКС,защото не само се държи като политическо лице, но и правораздава като маша на Иво Прокопиев. Когато някой е решил да се доказа като политик, пътят е един – да отива на избори”, отсече Бареков.

„С подкрепата на баджак медиите, на властта и на задкулисната олигархия в лицето на техните спонсори - кръга „Капитал, Огнян Донев, Сашо Дончев и т.н, много ми е интересно Лозан Панов и „Да, България” колко гласа ще изкарат на евровота?! Ние имаме най-скромната кампания като единствената консервативна партия, призната от Алианса на консерваторите и реформистите в Европа.

Затова искаме да разберем какъв ще е резултатът на псевдоконсерваторите, които всъщност са ултра леви либерали, в лицето на Иво Прокопиев. Повтарям апела си - след краха на евровота Лозан Панов да бъде така добър да си подаде оставката като председател на ВКС и да се опита заедно със своята партийка да участва в политическия живот на България”, завърши Бареков.