Николета Маданска проговори за сина си и майчинството

Нещо за четене
12:16 - 11 Май 2021
1925
Николета Маданска проговори за сина си и майчинството

Николета Маданска се радва на първото си дете. Водещата на спорта по bTV в момента е в майчинство след като на 22 ноември тя и Венелин Петков посрещнаха в семейството си момченцето Йоан. Той пък се оказа "бебе като по учебник". Какво означава това и с какви предизвикателства се сблъсква Николета в първите си месеци като майка, успява ли да намери време за себе си и кои митове опровергава с личния си опит на новото поприще - потапяме се в нейния светъл свят сега, пише ladyzone.bg.

"Наслаждавам се на майчинството. Дните с Йоан са най-смисленото и пълноценно време досега. Обичам да съм майка. Това е най-доброто, което ми се е случвало. Йоан е почти на шест месеца. Гледам снимките от родилното. После поглеждам момчето до мен, което ме прегръща, целува, смее се с глас, бърбори, преобръща се. И знам, че интересното тепърва предстои, но ми се ще времето да не препуска така стремглаво. Ако трябва да съм честна, с баща му не разбрахме какво са колики или безсънни нощи с новородено. Йоан е много спокойно бебе. От ден първи спи по цяла нощ. Аз съм била такова бебе и тайничко се надявах да прилича на мен", споделя журналистката. 

Блондинката признава, че всичко е строго индивидуално и бременността й е протекла леко. 

"Все очаквах да ми се гади, да ми се ядат определени храни, да ме боли кръста, да ми отичат краката. Все неща, от които се оплакваха мои познати, но нищо от това не ми се случи. Така беше и след раждането на Йоан. Реалността се оказа по-хубава от очакванията ми.

"В началото много държах всичко да е, както пише в книгите: колко трябва да спи бебето, кога да се къпе, колко пъти да яде... Така например, Йоан никога не се е будил да яде през нощта. Според специалисти обаче паузата трябваше да бъде шест часа, а той правеше между осем и десет часа нощем. Дълго се колебаех дали да послушам съветите на докторите да го будя да яде, защото иначе нямало да наддава добре. Една вечер дори си навих аларма за 03:00ч. Половин час се опитвах да го разбудя, след това постоянно заспиваше, докато яде, а на финала повърна. Това беше първият и последен път, в който съм го будила, а наддаването вървеше като по учебник. Така се научих да се доверявам на моето дете и да разчитам сигналите, които ми дава то - от какво и кога има нужда", разкрива опита си младата майка. 

Николета коментира и връщането във форма след раждането.

"Обществото, а и самите ние като жени си поставяме невъзможни очаквания - да сме перфектни през цялото време. От рекламите, списанията, социалните мрежи ни гледат нереални, обработени образи, с гладки кожи и изваяни тела. Жени, които наскоро са станали майки, а изглеждат така, сякаш никога не са раждали. И уж на всички ни е ясно, че в действителност нито една жена не е толкова перфектна, колкото на снимката в Инстаграм, но се връзваме на тази пропаганда и се втурваме да влизаме във форма на мига, вместо да дадем време на тялото да се възстанови", признава блондинката. 

Двамата с Венелин сами гледат сина си, а при нужда се обръщат към родителите си. Маданска признава, че двамата с таткото са фенове на британката Трейси Хог, която наричат "Говорещата с бебета". Тя ги разделя на няколко типа: ангелско бебе, бебе като по учебник, чувствително, енергично и сърдито бебе.

"Йоан е бебе като по учебник, ако мога да си послужа с нейната терминология", признава гордата майка.