Нинова: Борисов го е страх от депутатите

Соцлидерката в оставка захапа премиера за това, че не влязъл в пленарната зала

Политика
12:55 - 06 Юни 2019
1820
Нинова: Борисов го е страх от депутатите

Премиерът Бойко Борисов не събрал кураж да премине през вратата на залата и да застане пред народните представители. Това смята лидерката на БСП в оставка Корнелия Нинова, която нападна премиера и правителството от трибуната на Народното събрание.

Ако бил направил това, Нинова щяла да го пита защо за 10 години управление правителството докара държавата до това състояние. Защо 10 години не приехте алтернатива, не приехте грешките си и защо не предлагате адекватно управление, запита Нинова.

Тя настоява за политическа отговорност от правителството.

Борисов бе в Народното събрание, за да внесе предложението за промяна на партийните субсидии от 11 лв. на 1 лв. на глас - тема, която е особено актуална в последните дни след информацията, че парите са били завишени и отмяна на постановлението след проверка на прокуратурата.

"Заради корупцията не ни искат в Шенген", добави Нинова. И припомни, че вчера правителството на Бойко е получило "два шамара" от холандския външен министър, който заявил, че не влизаме в Шенген заради корупция. От БСП като опозиция назовават проблемите, критикуват ги и предлагат алтернатива, изтъкна соцводачката. Социалистите обаче получили твърдения, че сеят омраза, жлъч, сваляне на законното правителство, въпреки че предлагали точно алтернатива с програмата на БСП за развитие на България.