Нинова: ГЕРБ губи гласове, БСП увеличава подкрепата си

Състезание с един кандидат не е състезание, отсече соцлидерката

Топ
18:44 - 01 Ноември 2019
2911
Нинова: ГЕРБ губи гласове, БСП увеличава подкрепата си

ГЕРБ губи гласове, а БСП увеличава подкрепата си. Това каза пред Би Ти Ви лидерката на социалистите Корнелия Нинова. Тя обясни, че БСП има ръст от 150 хил гласа за общински съветници в сравнение с 2015 г. в цялата страна. Докато ГЕРБ, според нейните данни, през 2015 г. е имала 900 хил. гласа, а сега малко над 800 хил.

Нинова посочи още, че БСП е на балотаж в 72 общини, областни градове и райони, а в 35 общини партията печели на първи тур. Тя посочи, че подкрепата за БСП се увеличава на четвърти пореден вот. И призова отпадналите кандидати на първи тур да подкрепят хората на БСП.

"Тяхната философия е "разделяй и владей". Нека нашата да бъде обединенние и промяна", каза Нинова.
Тя изтъкна, че БСП има значителен принос към успеха на Мая Манолова в София, тъй като избирателите на партията са гласували за нея.

"В цялата страна ромите обичат управлението на Бойко Борисов", каза още Нинова.
Тя посочи доста секции в различни общини, където в ромски секции ГЕРБ печели убедително по нейни данни. Нинова изтъкна, че има 600 хил. невалидни бюлетини, които с 25%.

"Важно е резултатът на този вот да е истински. В момента резултатът е изкривен", каза Нинова.
Като друг проблем тя посочи ниската избирателна активност. Според нея гласуват една трета от избирателите и от тях първата партия е спечелила 20%.

"Как може да управялваш държавата? Голям въпрос за всички политици", каза Нинова.
Тя коментира предпазливо избора на Иван Гешев за главен прокурор. Нинова изтъкна, че Гешев не е избор на БСП и ако партията е имала възможност е щяла да предложи втори кандидат.

"Състезание с един кандидат не е състезание", каза Нинова. Тя заяви, че представителите на БСП във ВСС са независими.

"Така ще бъде, за да покажем как се прави политика и какво значи разделение на властите. Политиците, когато се намесим в съдебната система, следват упреци, основателни", каза Нинова.
И повтори думите на Борисов, че Гешев е избран според закон, изработен по времето, когато правосъден министър бе Христо Иванов и срещу който БСП е била против.