Нинова: ГЕРБ, прекарахте ни през огън и вода, но не се предадохме

Новини
14:23 - 13 Декември 2021
3301
Нинова: ГЕРБ, прекарахте ни през огън и вода, но не се предадохме

България е изправена поне пред 3 кризи. Водени от разбиране, че имате нужда от подкрепа на стабилност и сигурност във вашите семейства, БСП се включи активно в преговорите за съставяне на редовно правителство и стабилно мнозинство в НС за да започне истинската промяна.Това заяви бъдещият икономически министър и вицепремиер Корнелия Нинова.

Разбираме това участие като непрекъснатите ни 5 годишни усилия за промяна в модела на ГЕРБ. Митов, с нищо не можете да ни изненадате. Прекарахте ни пред огън и вода, не се предадохме и продадохме. С нищо не можете да ни уплашите и изненадате, обърна се към Даниел Митов Нинова.

Помните ли как с еднолично държащия цялата власт, бяхте решили да ни пратите в Сибир? Днес с по-слаби определения няма как да засегнете социалистите,увери тя.

Поздравявам Кирил Петков и Асен Василев, за всичко, което направихте. Не съм от тези, които правят празни комплименти. Те положиха разум и усилия, за да съберат 4 различни партии с различни програми, отправи благодарността си към мандатоносителите соцлидерът. Те просто приеха необходимостите на следващите 4 години. БСП приема участието си в кабинета като гарант за социална справедливост и социална политика, като гарант за грижа за хората, обеща Корнелия Нинова.

Предизвикана от това, което чух, ще кажа, че българските деца и млади семейства са защитени, защото след 5 години битки, те ще бъдат гарантирани с безплатни детски градини и ясли, оповести Нинова. Най-накрая децата ще имат безплатни лекарства, похвали се тя.

След 5-годишни усилия, които вие не одобрихте, ще има повишаване на минималната заплата и няма как това да не се отрази на другите заплати. Най-накрая след толкова битки, щастливи сме да кажем, че няма да има пенсионер под прага на бедност. Доживяхме, че за българската култура ще има 1 процент от БВП, а от обраованието - 5, отсъди Нинова.

И нашето голямо желание - да ядем чиста, българска храна, оповести Нинова. Защото държавата ще стимулира българските производства, обеща тя.

 Снимка: Агнес Методиева