Нинова: Искам обяснение от служебния кабинет за необяснимите машини

Новини
09:15 - 11 Ноември 2021
5777
Нинова: Искам обяснение от служебния кабинет за необяснимите машини

“Сиела“ се обърка в обясненията си. Първо казаха, че са за Грузия и Албания, после за части, сега сигурно за нещо друго - така председателят на БСП Корнелия Нинова коментира поредния скандал с машините за гласуване и новите 199 апарата, които бяха открити в още един склад в София.

Според Нинова случая с откритите три пратки от машини, уж за резервни части, НАП и Агенция "Митници", дължали отговори на два въпроса.

“Въпросите към НАП и митниците са следните - през коя граница са минали тези машини? Г-н Спецов трябва да извади документите и да каже тези машини, които са извън договора, дали имат платено ДДС. Пред митниците, ако са за Албания и Грузия, трябва да има договор за реекспорт. Такова е българското законодателство“, запита Нинова пред Нова тв.

"Да излезе служебния кабинет и да даде тези отговори“.

"ЦИК всяка вечер е изненадана", учуди се Корнелия Нинова от създалата се ситуация с машините за гласуване.

"Ако машина се повреди, се минава на хартия. Аз съм юрист. В закона е записано така. Не се сменя машина, не се сменя софтуер. Така пише в закона".

"Преди изборите в неделя не сме водили и няма да водим разговори с никоя партия. Трябва да видим на 14-и какво ще се случи и как хората ще ни подредят“, увери Корнелия Нинова.