Нинова: ПП-ДБ се хванаха като първокласници на Борисов

Лидерът на ГЕРБ покани ПП-ДБ и започна един бразилски сериал, посочи социалистката

Политика
20:50 - 05 Май 2023
2582
Нинова: ПП-ДБ се хванаха като първокласници на Борисов

„Тези игрички, които си играе с ПП-ДБ Бойко Борисов, с БСП няма да му се получат. Аз съм му го казвала.“ Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова пред Би Ти Ви.

„Борисов си сменя мнението по три пъти на ден. В игри с квадратчета няма да участваме. ГЕРБ като първа политическа сила и Борисов носят отговорност за съставяне на правителство. Той покани ПП-ДБ и започна един бразилски сериал“, добави тя.

Нинова обясни, че законодателна програма уж е обсъждана, а още липсва.

„Правиха работни групи за бюджет, а има ли? Няма. Следващата въдица, която им хвърли - дайте да направим управленска програма. ПП-ДБ глътнаха като шарани и направиха програма, а ГЕРБ я направи на пух и прах. После беше - дайте и състав на кабинет. И него попиляха“, добави лидерът на БСП.

Според нея ПП-ДБ са се хванали „като първокласници на Борисов“.

„ПП-ДБ направиха салто мортале за 6 месеца. Знам с какъв ентусиазъм тръгнаха и изведнъж да стигнеш до това - той ти подава моркова, а ти тичаш. Едно от най-важните неща в живота и в политиката е да запазиш достойнство. Борисов е отговорен за хаоса, който според мен, умишлено създава. ПП-ДБ реагират лековато“, каза още Нинова.