НЛО пренася земния кислород на Сатурн?

Случаят „Валентич“ е един от най-мистериозните в историята

Мистика
12:39 - 24 Ноември 2022
5500
НЛО пренася земния кислород на Сатурн?

Инцидентът с Фредерик Валентич се смята за уникален от уфолозите по света. На първо място, защото е най-пълно проучен, документиран и никой не се съмнява в неговата истинност.

На 21 октомври 1978 г. 19-годишният Фредерик Валентич излита със спортен самолет Cessna 182L от Мърабин (летище близо до Мелбърн, Австралия) до отдалечения на 235 километра остров Кинг. Времето е чудесно. Пилот от клас 4, по това време Валентич вече има над 150 летателни часа.

На борда на самолета има 4 спасителни жилетки и радиофар в случай на инцидент. Самият самолет може да остане над вълните няколко минути, ако стане инцидент и това се смята за напълно достатъчно сигурността на Федерик. По време на полета пилотът постоянно поддържа връзка с Мелбърн.

В 19:12 ч. връзката със самолета е прекъсната. Веднага е вдигната тревога. В 19:33, когато Валентич не пристига на остров Кинг, започва издирване на изчезналата Cessna, което продължава до 25 октомври. Следи от изчезналия самолет не са открити. В предполагаемата зона на инцидента е открито мазно петно ​​по водата, но анализът показва, че не е авиационно гориво.

На 25 октомври работата по издирването на изчезналия самолет е спряна. В окончателното заключение, базирано на резултатите от разследването, се казва, че не е възможно да се установят точните причини за загубата на самолета. Фредерик Валентич официално е обявен за мъртъв.

4 години по-късно, през 1982 г., записите от последните разговори на Валентич с диспечера в Мелбърн се появяват в пресата, а всички материали по случая (повече от 500 страници) са оповестени едва през 2012 г. Какво е интересното в тях?

19:06 ч. Валентич пита дали има други самолети като неговия полет и на голяма височина. След като получава отрицателен отговор, той съобщава, че вижда голям самолет, чийто тип е трудно да се определи.

19:07 ч. Валентич съобщава, че „самолетът” вече е прелетял над него. Диспечерът не разбира нищо и моли Фредерик да опише самолета, но това е трудно за Валентич, защото машината над него се движи с много висока скорост.

19:08 ч. Странният "самолет" лети до Валентич вече от източната страна, прелита над него няколко пъти.

19:09 ч. Валентич съобщава, че вижда апарата пред себе си и го характеризира като "дълъг", с лъскава метална повърхност, излъчваща зелена светлина.

Фредерик има хоби - той се интересува от уфология и има голяма колекция от материали по темата. Малко преди 21 октомври той и майка му виждат НЛО с формата на пура да лети с висока скорост в небето. Тази малка подробност от биографията му обяснява по-нататъшните му действия.
Валентич съобщава, че започва да се движи в кръг, за да се увери, че НЛО-то наистина се „интересува от него“.

В 19:10 ч. Фредерик докладва: „Той ме следва. Движа се в кръг, а обектът кръжи над мен”. Тогава „самолетът“ изчезва и се появява отново няколко секунди по-късно югозападно от Валентич.

19:11 ч. Последните думи на Валентич: „Този ​​странен самолет отново кръжи над мен. И... това не е самолет". Още 17 секунди микрофонът е включен, но на земята чуват само странен метален писък.

Впоследствие австралийските уфолози откриват много свидетели, които са били в района на инцидента този ден и които твърдят, че са видели обект, светещ в зелено в небето. Трима твърдят, че са видели как НЛО "ловува" за спортен самолет.

Най-интересни са показанията на К. Хансен. Връщайки се с кола от лов, Хансен и двете му племенници виждат зелено НЛО да преследва Cessna. На следващия ден разказал на колегите си от работа за видяното, т.е. много преди историята да влезе във вестниците.

Друг очевидец - Рой Манифолд, 20 минути преди инцидента снима обект, заобиколен от газов облак в небето над южното крайбрежие на Австралия. Специалистите, които изучават снимката, без да определят каква е тя, все пак определят скоростта на обекта - 200 мили/час.

И още необясними явления, свързани с 19-годишния пилот Фредерик Валентич. През 1982 г. в района на съветско-китайската граница е задържан някой си Саричев, който се самоопределя като уфолог. При обиска у него е открита кутия, в която има навита на тръба пластина. ПРи изваждането й от кутията тя сама се разтваря. Оказва се, че върху нея има текст на английски и това и писмо от Валентич.

Фредерик съобщава, че е бил отвлечен и отведен на извънземен кораб, където му е предложено в замяна на поддържане на младостта в продължение на 25 години да стане член на екипажа на междупланетен кораб за този период. Фредерик се съгласява. Скоро той установява, че корабът е проектиран да взема кислород от земната атмосфера и да го доставя до един от спътниците на Сатурн, където извънземните имат собствена база.

Въпреки изобилието от информация, инцидентът с Валентич не става по-малко мистериозен. Единственото, с което всички са съгласни е, че Валентич наистина се е срещнал с НЛО и тази среща е завършила тъжно за него. На 21 октомври 1998 г. роднините и приятелите на Валентич издигат паметен знак на брега. Едва 20 години след изчезването на Фредерик родителите се примиряват с идеята, че синът им никога няма да се върне.