НЛО шпионира смолянско село

Странна светлина като кръст виси над Кремене в началото на 2020 г.

Мистика
23:03 - 03 Февруари 2020
11480
НЛО шпионира смолянско село

На 7 януари 2020 г. над село Кремене, област Смолян се появява светлина, която наподобява кръст. Явлението е наблюдавано между 17 и 18:30 ч. За него разказва сайтът на българските уфолози ufo.bg, като се позовава на свидетелка на сиянието - Маринела Шаронова, която успява да направи няколко снимки.

Маринела пише до българските уфолози следното писмо: „Здравейте! Живеем в с. Крѐмене, Смолянско. За втори път виждам такова светлинно чудо, на едно и също място – западно на селото. С просто око се виждаше, като кръст, сякаш ангел махаше с крила. Беше много голямо за да е звезда. Стоеше над село от 17 до към 18:30 и изчезна! Върховете на гората, само под него, бяха огрени със светлина. Снимано е без статив, с увеличителен обектив, не сме професионалисти.Кучетата ни много лаеха, докато беше над село“.

Пред представители на родните уфолози  Маринела Шаронова разказва: „Село Кремене се намира на около 1300 метра надморска височина в близост до гора. В околността има доста природни забележителности. Заедно със съпруга ми дойдохме от София тук преди около 4 години и живеем в селото непрекъснато. Този светлинен феномен наблюдаваме за втори път, предният бе преди около 2-3 месеца на същото място“.

На 7-ми януари 2020 г. в късния следобед съпругът забелязва странна светлина и вика Маринела да излязат навън. Светлинния източник е голям колкото един връх на бор и се намира в далечината извън селото над дърветата. Обектът осветява върховете на боровете с една ивица светлина. На свидетелката й се струвало, че сякаш този кръст леко се мърда. Затова го оприличава на ангел с крила. Времето е било ясно, виждали се звездите.

Маринела заедно със съпруга си водели наблюдение от около 17 ч., докато светлината изчезва в 18:30 ч. Едва в края решава да заснеме явлението. Взема фотоапарата си марка Canon EOS 1200D и започва да снима, но от ръка. Затова се получава, така сякаш светлината се движи. Ето и снимките на семейство Шаронови, направени в периода 18:17 – 18:20 ч.

Според местни жители много често се наблюдавали такива светлини в това село, но не се уточнява на какъв период от време. За изследователите от Мрежата на Обединените Български Уфолози този светлинен феномен възможно да е енергийно явление. Той наподобява на кръст, тъй като някакъв светлинен обект трепти с голяма честота.

По скоро сме склонни да предположим, че това е природен феномен, а освен това в околността не е известно да има източници на някаква насочена светлина от изкуствен произход, отбелязва ufo.bg.