НЛО спира кола в Бразилия

Снимки от 2011 г. предизвикват спорове в интернет

Мистика
12:01 - 15 Септември 2024
1998
НЛО спира кола в Бразилия

Мистериозни снимки, направени от изследователя на НЛО Еди Мейрелеш през 2011 г., отново привличат общественото внимание. Снимките, изобразяващи светещ сферичен обект, са направени в Националния парк Чапада Диамантина, Бразилия, и все още предизвикват разгорещен дебат сред уфолози и скептици, съобщава Daily Mail.

Мейрелеш, известен с изследванията си на неидентифицирани летящи обекти, публикува свои снимки в социалните медии, твърдейки, че са направени по време на разходка до отдалечен водопад. В един от кадрите над рамото на изследователя се вижда тъмен обект със светлини, светещи в долната му част, а в друг - в небето, надвиснал над живописен пейзаж.

По думите му след публикуването на снимките е бил подложен на заплахи и разпити, свързани с наблюденията му. През 2016 г. той говори за нараняванията, които е получил при един инцидент, за който казва, че е бил нападнат. Мейрелес споделя своя опит и в платформата Reddit, където описва една от срещите си с НЛО.

„Излязох от колата и направих снимка. Беше неописуемо прекрасно усещане да видя НЛО толкова близо“, пише той.

Малко след това обаче колата му внезапно отказва да работи и същият светещ обект се появява на покрива на колата му.

„Отворих вратата и избягах, но преди това си направих селфи с тях“, добавя Мейрелеш с лека ирония.

На следващия ден колата му е изтеглена от трактор и според Мейрелеш всички електрически части са изгорели. Този инцидент добавя още повече мистика към неговите истории и кара мнозина да се чудят за възможните връзки между НЛО и необичайни технически проблеми.

След като публикува историята си в социалните мрежи, интересът към нея само се увеличава. Местни изследователи на НЛО започват да се събират в района на инцидента, надявайки се да намерят доказателства или свидетели, които да потвърдят историята на Мейрелеш. Някои от тях дори организират експедиции за изследване на района и нощни наблюдения на небето.

Мейрелеш става мишена на журналисти и документалисти, които се опитват да научат повече подробности от него и да направят филм.

„Не очаквах да стана толкова голям. Просто исках да споделя опита си, но сега се чувствам като част от нещо по-голямо“.

Не всички обаче споделят неговия ентусиазъм. Скептиците посочват възможността психологически фактори като стрес или халюцинации да са повлияли на възприятието на Мейрелеш. Психолози и експерти по НЛО подчертават, че подобни случаи често могат да се обяснят с по-често срещани явления - атмосферни или дори военни тестове.