Нострадамус и Ванга - световните любимци

По цялата планета ги свързват с предвиждане за сегашния вирус

Мистика
11:23 - 20 Март 2020
4188
Нострадамус и Ванга - световните любимци

Едва ли има държава по света, в която да не се пише за Нострадамус и Ванга във връзка с пандемията от коронавирус. Дори в България по-малко се спрягат имената им през последния месец. На Британските острови, например, не минава ден, без "упражнения" върху четиристишията на Нострадамус или думи, извадени от някой филм или близък на Ванга.

Умува се главно върху думата "корона" и отмъщението за "Великата дама". Според написаното от близката до петричката пророчица Нешка Робева, Ванга й казала, че "короната ще ни гази". Логично треньорката на златните български момичета свързва думите на Ванга с новия вирус. В един от катрените си Нострадамус отбелязва:

"Великата чума на морския град няма да спре, докато не бъде отмъстена смъртта на праведната кръв, осъдена да плати, без да е извършила престъпление, на великата дама, разгневена от измамата".

Познавачите и не толкова на живота и творчеството на Мишел де Нострадамус казват, че той три пъти говори в стиховете си-шифри за чума. И въпросът е "Дали това е коронавирусът" или не. И дали след този вирус идват още поне две "чуми". Никой, освен самият автор - Нострадамус, не би могъл да отговори на този въпрос. Междувременно се отправя призив, докато си стоят у дома и работят от къщи, тези, които имат подобна възможност, да научат повече за доктора Нострадамус и за това как успешно е лекувал чума през своя 16-ти век.

Привърженици на тайното знание пък припомнят, че е време светът да признае грешките от последните поне 2 хиляди години, когато единствено войната и алчността са на почит и уважение на Земята. Това винаги се плаща и се връща преди всичко върху главите на привидно невинните. Други пък все търсят да открият на колко места Библията привижда край на света.