Нов опит за покушение срещу Тръмп: Оръжието на Райън Раут е видяно в храстите от "Сикрет сървис"

Нападателят е набирал чуждестранни бойци, които да се бият срещу руската армия в Украйна

САЩ
08:00 - 16 Септември 2024
4153
Нов опит за покушение срещу Тръмп: Оръжието на Райън Раут е видяно в храстите от "Сикрет сървис"

Нов опит за покушение срещу Доналд Тръмп. Този път нападението беше осуетено от агенти на "Сикрет сървис", които са забелязали дулото на оръжие в храстите край игрището, на което бившият президент е играел голф. Агентите са открили стрелба по нападателя, който побягнал и се качил в автомобила си, а после бил заловен от властите при проверка на колата му.

Доналд Тръмп не е пострадал при случилото се. Той публикува съобщение, в което посочва, че е невредим и че нищо няма да го спре по пътя му в надпреварата за Белия дом.

Нападателят е бил идентифициран като Райън Уесли Раут - американец към края на 50-те. В публикации в социалните му мрежи става ясно, че той е бил сериозно ангажиран да подпомага набирането на чуждестранни бойци, които да се бият срещу руската армия в Украйна.

Атаката се случва само девет седмици, след като по Доналд Тръмп беше стреляно на предизборен митинг. Тогава кандидатът на Републиканците беше леко ранен в дясното ухо. А мерките за сигурност около него бяха значително затегнати. 

"Към 13:30 този следобед "Сикрет Сървис" са произвели изстрели. Ние сме в постоянен контакт с тях и веднага отцепихме района. За щастие при нас дойде свидетел, който каза: "Видях мъж да излиза от храстите. Той скочи в черна кола, снимах нея и регистрационния ѝ номер". В храстите, където е бил този човек, открихме автомат "Калашников" с мерник и две раници, които бяха окачени на оградата. В тях имаше керамични плочки и GoPro, с което той се е готвел да снима. Агентът от "Сикрет сървис" е свършил отлично работата си. Той се е движил малко пред мястото, на което е играел президентът. Успял е да забележи цевта на оръжието, стърчаща от оградата, и незабавно е предприел мерки срещу нападателя", заяви шерифът на Палм Бийч Рик Брадшоу.