Нов шок за Германия, този път на Олимпийските игри

Бундестима не успя да преодолее Кот д‘Ивоар и отпадна от футболната надпревара при мъжете

Спорт
14:58 - 28 Юли 2021
3079
Нов шок за Германия, този път на Олимпийските игри

Националния отбор на Германия по футбол отпадна още в груповата фаза на Игрите в Токио. Бундестимът завърши 1:1 в последния си двубой срещу Кот д‘Ивоар, а в другата среща от групата Бразилия победи Саудитска Арабия с 3:1.

Така в крайното класиране селесао е на първо място със 7 точки, Кот д‘Ивоар с 5т., Германия с 4т., а Саудитска Арабия остана без нито една.

Въпреки натиска, който налагаше Маншафта през почти целия мач, първото попадение в срещата бе за африканската страна. В 67-та минута след изпълнение на тъч от страна на Кот д‘Ивоар, се получи разбъркване и слоновете поведоха след автогол на Беняамин Хенрихс.

Германия бързо успя да се върне в мача, след като Едуард Льовен изравни от пряк свободен удар в 73-та минута. Футболистът на Бохум изпрати топката елегантно в десния ъгъл на вратаря Ира Тапе.

В оставащите минути от мача германците натиснаха, но така и не успяха да достигнат до обрат, което означаваше и край на участието им в Токио.

В другия двубой Саудитска Арабия затрудни Бразилия, но въпреки това загуби. Селесао поведе в 14-та минута, след като Матеуш Куня засече центриране от корнер на Клаудиньо.

В 27-та минута зелените соколи изравниха чрез Абдулелах Аламри, който бе точен с глава след центриране на Салман Ал-Фараж от свободен удар.

Бразилците все пак успяха да пречупят съпротивата на Саудитска Арабия в 76-та минута, когато Ричарлисон бе най-съобразителен след разбъркване в наказателното поле на символичните домакини и засече с глава след подаване на Бруно Гимараеш, за да направи резултата 2:1 в полза на кариоките.

В самият край на мача Ричарлисон сложи край на спора след бърза контра атака, вкарвайки на празна врата след подаване на Рейниер по диагонала.

Резултати от другите мачове от деня:

Румъния - Нова Зеландия 0:0

Южна Корея - Хондурас 6:0