Нов скандал! От "Дондуков" 2 викали Гешев със СМС

Валентин Златев искал среща с главния прокурор

Новини
10:25 - 30 Януари 2020 (обновена)
8665
Нов скандал! От "Дондуков" 2 викали Гешев със СМС

Не може главният прокурор да бъде привикван с есемеси от едно лице, вероятно същият Митко, на който вероятно президентът Радев, вероятно казва да смачка проверката на антикорупционната комисия по отношение на съпругата му.

Така преди заседанието на ВСС главният прокурор Иван Гешев обясни защо не се е срещнал с държавния глава в понеделник.

Той отказа да коментира повече подробности и да разкрие какво е пишело в съобщението.

В началото на седмицата Иван Гешев отпрани искане до Конституционния съд за тълкуване на чл. 103 от конституцията, разпоредбата, която засяга имунитета на президента, а във вторник от ВКП съобщиха, че прокуратурата преустановява всякакви контакти с президентството, освен официалната писмена комуникация.

"Не се срещам с такива хора. Обаждане имах и от един друг бизнесмен - как беше... от Златев, но аз с такива хора не се срещам!", разкри изненадващо главният прокурор за бизнесмена Валентин Златев. От думите му стана ясно, че той изобщо не е коментирал или разговарял за каквото у да било с петролния бос и не се знае по какъв повод изобщо е търсил Иван Гешев.

"Срещам се с обикновени хора, защото съм обикновен човек и ме интересуват проблемите на обикновените хора. Работата ми и на прокуратурата е да защитава интересите на гражданите!", отсече главният прокурор Гешев.