Нов трус на "Дондуков" 2: Радев уволнил главния си секретар Митко Записа

Политика
17:10 - 09 Юли 2020
4853
Нов трус на "Дондуков" 2: Радев уволнил главния си секретар Митко Записа

Горещ слух за нов трус в президентството плъзна из коридорите на "Дондуков" 2. След обиските тази сутрин на прокуратурата срещу двамата съветници на Румен Радев Илия Милушев и Пламен Узунов, които вече са клиенти на обвинението, държавният глава е освободил главния си секретар Димитър Стоянов, станал популярен като Митко Записа. 

По наша информация Радев се е разделил с него, защото имал подозрения, че и Стоянов можел да бъде закопчан по разследване, което би нанесло троен удар срещу институцията само за деня. 

Стоянов бе засечен от фоторепортерите да излиза с наведена глава от сградата на президентството малко след края на акцията на прокуратурата, която завърши с арест за колегата му Милушев. 

Главният секретар се сдоби с прозвището си Митко Записа след като през февруари прокуратурата разговори между командира на ВВС ген. Цанко Стойков и президента, събирани със СРС по досъдебно производство срещу генерала. В разговорите (от април м.г.) Стойков и Радев говорят за миналогодишната проверка на КПКОНПИ за конфликт на интереси на държавния глава в качеството му на командир на ВВС преди 2016-а – назначил ли е Десислава Генчева, днес негова съпруга, като пиар на ВВС. КПКОНПИ излезе с решение на 31 юли миналата година, че нарушение няма. 

Но при разговорите Стойков пита президента може ли да се протака при предаването на документите и всичко ли трябва да се дава на антикорупционната комисия. А Радев препраща „Хайде, чуйте се с Митко“. През февруари Стоянов призна: "Да, аз съм Митко от записите". 

Възможно е сега Радев да е предприел хитрия ход да се освободи от него, за да не се припомня за назначението на съпругата му Десислава Радева точно на рождения й ден. 

Снимка: БТА