Нов взрив в Шри Ланка

Новини
14:11 - 22 Април 2019
3967
Нов взрив в Шри Ланка

Нов взрив разтърси столицата на Шри Ланка, Коломбо, докато служители се опитвали да обезвредят заложена бомба, предаде Спутник.

Експлозията се е случила близо до църква, която е била обект на смъртоносните бомбардировки в неделя, съобщи Ройтерс, цитирайки свидетел. Бомбата е била заложена във ван и е избухнала, докато екипът се е опитвал да я обезвреди. Според съобщенията, хората са евакуирани от района.

Малко по-рано полицията съобщи за новооткрити 87 детонатори за бомби на територията на главната автогара на Коломбо. Въведено бе извънредно положение, като над 1 000 военнослужещи са разположени за осигуряване на сигурност в Коломбо – търговската столица и най-големия град на Шри Ланка.

Броят на загиналите при неделните атентати в Шри Ланка срещу три църкви и четири хотела нарасна на 290, а близо 500 са ранените, съобщиха Франс прес и Ройтерс, като се позовават на местната полиция.

Междувременно близо до основното летище в Коломбо вчера беше открита и успешно обезвредена още една самоделна бомба. Според полицейски източник бомбата била поставена на шосе, водещо към главния терминал на летището.

Правителствен източник заяви, че президентът Маитхрипала Сирисена, който се намираше в чужбина когато бяха извършени атентатите, е свикал за днес среща на Съвета за национална сигурност. В нея ще участва и премиерът Ранил Викремесинге.