Нова телевизия се премести в нова сграда

Медията се рекламира със свръхмодерни студия

Общество
09:59 - 01 Февруари 2023
7531
Нова телевизия се премести в нова сграда

Нова Броудкастинг Груп представи своя нов офис и свръхмодерен студиен комплекс, разположен на площ от почти 17 000 кв. м. Сградата е със запомняща се архитектура, създадена специално за производството на телевизионна и радиопродукция с най-високо качество. Всички медии от портфолиото на компанията вече се помещават във впечатляващия мегакомплекс, съобщават от медията.

Сградата се намира на около километър по права линия на югоизток от досегашното здание, помещаващо медията от години. И двете са в района на летище "София".

Това е първата и единствена по рода си самостоятелна сграда за електронни медии от ново поколение в България. Пет телевизионни студиа, четири радио студиа, просторни апаратни, монтажни и изцяло нов нюзрум, създаден по световните медийни стандарти, осигуряват първокласно медийно изживяване, отговарящо на лидерската позиция на компанията и очакванията на аудиторията. 

„Благодаря на всички колеги, с които работихме по тази мащабна трансформация. В новата сграда обединихме всички медии - телевизии, дигитални платформи, радиа, вестници. Инвестиция с такъв размер потвърждава сериозния ангажимент на Юнайтед Груп в България. Капацитетът на новия студиен комплекс няма аналог на българския медиен пазар и разкрива огромни възможности пред всички нас. Това ни позволява да бъдем още по-креативни и да създаваме въздействащо съдържание с най-модерните технологии. Движещата ни сила е винаги да предлагаме висок стандарт и да даваме повече на българската аудитория“, коментира Стефана Здравкова, главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп.

Новините, актуалните и спортни предавания на NOVA и NOVA NEWS ще се излъчват от свръхмодерни студия, които отговарят на съвременните изисквания за телевизионна журналистика. Те се отличават с уникален дизайн и високотехнологични възможности. Реализираните пространства са с обща площ от 1 700 кв. м и създават усещането за интегрирана медийна среда, благодарение на над 15 видеостени и над 20 студийни камери от най-висок клас Компанията разполага и със студио от 1 000 кв. м за реализирането на други вътрешни продукции с перфектно качество, твърдят от там. 

Проектът е емблематичен за медийната група и предоставя пространство за творческа работа от ново поколение. Още при влизане в комплекса, мултифункционален екран с внушителни размери (130 кв. м.) осигурява интерактивно преживяване. През декември миналата година новата сграда на компанията бе обявена за бизнес сграда за 2022 година. Най-високото отличие в категория „Корпоративни сгради“ бе връчено по време на церемонията на ежегодния национален конкурс „Сграда на годината“.