Нова тесла в Слънчака: Скубят туристите с 2,50 лв. на час за паркинг

В курорта се хвалят с нови улици и тротоари, чакат чужденците

Новини
21:56 - 30 Май 2023
2895
Нова тесла в Слънчака: Скубят туристите с 2,50 лв. на час за паркинг

От 1 юни 2023 г. в някогашния ни летен курорт №1 Слънчев бряг влиза в сила тарифата за паркирането в синя зона в комплекса. Паркоместата са увеличени тази година, а цената за час престой ще бъде 2,50 лв., което ще бръкне в джоба на туристите, съобщава "Телеграф".

"Към момента в комплекса паркирането е свободно и регистрираме автомобили, предимно с цел подготовката на обекти в курорта“, обясни Златко Димитров, изпълнителен директор на „Слънчев бряг“ АД. 

Силен туристически сезон се очаква това лято в Слънчев бряг, обявиха от ръководството на курорта. От началото на следващия месец влизат в сила всички режими и правила, които действат през активния сезон всяка година. Вече са завършени дейностите по подготовка на инфраструктурата за сезон „Лято 2023“. 

По време на подготовката за сезона, в Слънчев бряг, зона Изток, бяха изградени нови тротоари, асфалтирани са улици във вътрешността на комплекса, положена е нова маркировка, подменени са осветителни тела. Ремонтните дейности обхванаха крайбрежна алея, централна алея („Кубан“), улица „Първа“, където са възстановени и настилки до и около спирки на обществения транспорт.

До хотелите „Зефир“, „Гларус“, „Феникс“, „Жерави“, станцията на Министерски съвет, хотел „Континентал“, хотел „Барсело“, КПП „Магура“ са изградени нови тротоари и са ремонтирани улици, както и е направено разширение на пътя зад хотел „Перла“.